Zegrean: Justiția NU poate face obiectul referendumului

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Lovitură în plin pentru președintele Klaus Iohannis. Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, îi demantelează complet jocul politic și spune că justiția NU poate face obiectul referendumului. În plus, orice întrebare ar pune președintele, dacă referendumul trece, ulterior ar trebui modificată Constituția.

„Când a informat Parlamentul că vrea să consulte poporul prin referendum, a spus niște domenii în care vrea să consulte poporul. Acum vrea să extindă aceste domenii în care el dorește să pună întrebarea. Justiția nu poate face obiectul referendumului. Să întrebi poporul dacă vrea să se respecte legea? Cum să întrebi așa ceva? În domeniul ăsta al Justiției e foarte greu să găsească, cel puțin din ce am văzut că vorbesc tot felul de specialiști, o întrebare care, dacă trece referendumul, să nu presupună modificarea Constituției. Faptul că poporul spune ”da, să-i bage la închisoare pe toți” nu înseamnă că o să-i bage la închisoare. Trebuie să modifici Constituția și legile în urma referendumului, or președintele însuși nu poate promova modificarea Constituției decât la solicitarea Guvernului. Și dacă întrebi poporul dacă e de acord ca Guvernul să nu mai dea OUG. Și dacă e de acord ce? Constituția prevede că Guvernul poate să emită OUG. Până nu se modifică Constituția… Plus că termenul de 26 mai e prea scurt să mai consulte Parlamentul, pentru că Parlamentul o să-i pună  zi de consultare în 27 mai”, a declarat Zegrean pentru B1.ro.

Luni, când toată lumea se aștepta ca în declarația anunțată presei, președintele să anunțe întrebarea de la referendumul din 26 mai, Klaus Iohannis a anunțat doar că va adresa Parlamentului o nouă consultare, pentru a fi lărgită aria de cuprindere a referendumului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„ARC” peste timp și granițe
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, lansează marți programul ...