Atac fără precedent la susținătorii lui Kovesi: „Astfel de comportamente hegemonice dăunează întregului proiect european”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Europarlamentarul Norica Nicolai îi acuză pe Guy Verhofstadt (ALDE european) și Manfred Weber (PPE) că dau „ordine” sistemului de justiție din România și cer suspendarea legilor din țara noastră „doar pentru ca ei să-și bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea” Parchetului European.

„ Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereți permanent o justiție independentă, dar ne dați ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exonerați de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alții să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept și propriii cetățeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înțeles clar că voi sunteți cei care vreți o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care și-au făcut un scop în viață din a-i umili pe ceilalți. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat și care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarității, a egalității dintre cetățeni și statele membre. Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziții din care să vă manifestați în acest mod față de Europa deoarece voi sunteți cei care faceți cele mai mari deservicii acestui proiect!„, a scris Nicolai pe pagina sa de Facebook.

Colegiul Comisarilor va discuta miercuri „starea statului de drept în România”, pe fondul cazului Kovesi și pe cel al referendumului dorit de Klaus Iohannis. Colegiul Comisarilor este echivalentul ședintelor de Guvern. În același context, și eurodeputata Renate Weber a transmis o scrisoare către președintele Parlamentului European Antonio Tajani în care arată că nu mai poate fi acceptat dublul standard, cu referire la cazul Kovesi.

„Am trimis o scrisoare colegilor europarlamentari pentru a condamna ceea ce eu consider ca fiind o imixtiune de nepermis in mersul unei anchete judiciare perfect legitime si legale din România. Nu putem accepta dubla masura, dublu standard si nu putem accepta sa vedem un dublu limbaj din partea unor lideri europeni mai ales cand vine vorba de statul de drept si de principiile acestuia. (…)Cativa dintre liderii nostri si-au exprimat recent ingrijorarile cu privire la ancheta care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi si au solicitat, nici mai mult nici mai putin, ca ancheta sa fie oprita si toate masurile luate impotriva doamnei Kovesi sa fie inlaturate.(…) Dragi colegi, de 29 de ani lupt neincetat pentru independenta sistemului de justitie din tara mea, din societatea civila in primii 18 ani si ca om politic in ultimii 11 ani. Va rog sa respectati acest prinicipiu, al independentei justitiei, altfel, apelul dumneavoastra pentru respectarea statului de drept ar fi, in cel mai bun caz, unul duplicitar”, a scris Renate Weber pe Facebook, atașând și conținutul scrisorii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Falimentul Realitatea TV e degeaba. Cozmin GUŞĂ are o altă licenţă REALITATEA PLUS
Curtea de Apel Bucureşti a dat sentinţa în dosarul Realitatea tv la sfârşitul săptămânii trecute, ...