O companie PRIVATĂ din SUA are mai multe avioane de atac decât România și Ungaria la un loc.

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

O companie privată din statul american Texas se poate lăuda cu o flotă impresionantă de avioane de atac. Firma, numită Airborne Tactical Advantage Company sau ATAC, are 63 de aeronave Mirage F1, cumpărate din Franța în 2017. Acestea au fost în serviciul activ până acum câțiva ani și sunt modernizate complet, cu sisteme de zbor și radare noi.

Prin comparație, România are 34 de MiG 21 LanceR, comparabile cu Mirage F1, plus 12 F-16. Ungaria are doar 12 JAS 39 Gripen, iar Bulgaria are în serviciu 15 MiG-29 și 12 Suhoi Su-25, de atac la sol.

Totuși, noile avioane ATAC nu vor fi folosite în luptă. Firma lucrează cu guvernul american iar aeronavele sale sunt folosite în antrenamentele US Air Force pe post de inamici. Mai precis, Pentagonul le închiriază avioanele, cu tot cu piloți, astfel încât să nu le uzeze pe ale lor. Piloții SUA se pot antrena astfel împotriva unor avioane străine, nu împotriva unora americane pe care s-ar putea să nu le întâlnească vreodată în luptă.

Asemenea servicii sunt la mare căutare în Statele Unite, deoarece aduc un plus de eficiență și o scădere de costuri. Potrivit Jane’s, un jurnal specializat în industria de apărare, US Air Force are nevoie de circa 150 de avioane care să îndeplinească rolul de adversari în antrenamente.

Dassault Mirage F1 a intrat în serviciu în 1973, alături de Forțele Aeriene Franceze. Avioanul poate atinge o viteză maximă de Mach 2.2. Producția s-a oprit în 1992. 720 de exemplare au ieșit până atunci de pe liniile de asamblare. În prezent, mai este în serviciu activ în patru țări.

Aviața americană are în serviciu activ peste 5000 de avioane.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România, piață de desfacere: „Întotdeauna apare un domn ambasador care le ia apărarea”
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, face o radiografie dureroasă a ...