Marele şiretlic al diavolului USERIST: Adormirea PNL prin sondaje

Andrei Marcu ACTUALITATE OPINIE

“Adormirea PNL prin sondaje exagerat de optimiste nici nu e o strategie nouă.
E fals, bunăoară, că liberalii s-ar afla pentru prima dată în fața PSD. O situație similară a fost prezentată la jumătatea lunii iulie, într-un sondaj – ați ghicit- realizat de IMAS, care prezenta PNL cu 29,2% față de PSD, cu doar 28,4%,” scrie Bogdan Tiberiu IACOB pe Inpolitics şi continuă:

Legat de ultima frază, e de remarcat că teza situării ”în premieră” a PNL în fața PSD e vehiculată aproape la fiecare sondaj IMAS, ceea ce spune multe.

Citeşte şi: Este IOHANNIS controlat de serviciile secrete germane şi ruseşti?

Din decembrie pînă acum, sondaje similare nu au contenit, marcînd creșterea necontenită a PNL și, ceva mai ponderată, a alianței USR-PLUS. Azi, am primit din nou o cercetare IMAS, evident, la comanda aceleiași Europa FM. Și o nouă confirmare a parcursului glorios al PNL: de acum, deja se distanțează zdravăn de PSD, care ar fi ajuns la doar 21%, în timp ce partidul lui Orban e la peste 25%. USR-PLUS sunt la cota 17%, ceea ce nu e rău deloc pentru două partide tinere.Marea întrebare: știind că nicăieri mai mult decît în sondajele mioritice se verifică regula ”cine plătește comandă muzica”, dovada și aici, de ce sondaje comandate de adversarii direcți ai PNL, alianța USR-PLUS, ori de organe de presă extrem de devotate lui Cioloș și Kovesi, ar scoate PNL la un scor atît de optimist – pe măsură ce se apropie alegerile – că nu îl cred nici proprii membri?

 

Liberalilor li se pregăteşte GROAPA POST-ELECTORALĂ

Răspunsul e simplu: în opinia noastră, liberalilor li se pregătește cu viclenie groapa post-electorală. Informații de culise acreditează de mai multă vreme faptul că PNL, în condițiile absenteismului la vot care se conturează, se vor plasa foarte probabil în jurul cifrei de 20%, adică 8 europarlamentari. Ceea ce nu e prea strălucit, dar tot e mai bine decît cele 15 procente luate acum cinci ani.În aceste condiții, faptul că sondajele de acum ale USR împing sistematic PNL spre cote tot mai înalte, sărind uneori de 30% și depășind, iată, categoric rivalul pesedist, creează artificial un orizont de așteptare foarte mare, mult peste realitate.

Şiretlicul nu e nou. A mai fost aplicat şi la precedentele alegeri

Citeşte şi: Iohannis a tefelit aniversarea NATO

Ceea ce va determina, implicit, impresia de dezastru la vot dacă liberalii vor lua procentele care se vehiculează în partid. Aceeași impresie care s-a produs și în 2016, cînd sondaje similare dădeau PNL în fața PSD și cu tendință de creștere, nu mult înaintea scrutinului, dar votul a consemnat o diferență în avantajul PSD de cca.8 procente raportat la respectivul sondaj.La fel de optimiste au fost sondajele și la parlamentarele din decembrie, unde PNL a fost zdrobit, efectiv, de PSD. La finele lunii septembrie, Agenția de Rating Politic dădea PSD la cota 38%, iar PNL la 30%. PSD a luat, însă, 45%, iar PNL cca.20%.”

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Guvernanţii din THAILANDA adună apă pentru ÎNCORONAREA REGELUI Vajiralongkorn
Oficialii din Thailanda au început să colecteze apă din întreaga ţară pentru ritualurile de purificare ...