Așa-zisa „lege a gărzilor secuiești” a trecut de Senat

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Controversata iniţiativă a UDMR, prin care s-ar urmări constituirea cu acoperire legală a „gărzilor secuiești”, a trecut tacit de Senat și a luat calea Camerei Deputaților. Proiectul, inițiat de deputatul maghiar de Bihor, Szabó Ödön, și semnat de alți 16 deputați UDMR, vizează modificarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

UDMR ar dori să fie introdusă astfel paza locală asigurată din unităţi de voluntari, pe lângă cea prevăzută de lege în prezent, cu efective de jandarmi, polițiști locali sau societăți specializate. Printre argumentele inițiatorilor se numără faptul că „la nivelul anumitor județe, numărul polițiștilor este destul de scăzut”, persoanele care ar face parte din paza civilă comunală / locală „putând informa, sesiza autoritățile competente respectiv ajuta intervenția poliției”. Activitatea desfășurată de către acești voluntari ar aduce un suport în plus locuitorilor din așezările în cadrul cărora își desfășoară activitatea, contribuind la menținerea siguranței cetățenilor, consideră UDMR.

Iniţiativă a primit încă de la prezentarea ei numeroase rapoarte negative din partea comisiilor parlamentare de resort precum și de la Consiliul Legislativ. Faptul că nu a fost dezbătută în plenul Senatului în timp util a determinat, însă, adoptarea sa tacită și trimiterea la Camera Deputaților.

Loading...

2 Comments

  1. Va mirati ca prostii! In Statele Unite avem Neighbourhood Watch si nu s-a dat nici o gaura in cer, dimpotriva, zona e mult mai sigura, politistii nu pot fi prezenti perpetuu peste tot. Dar, ma rog, nu e mai simplu sa manipulati si sa jigniti ungurii in loc sa ginditi? Daca asta e presa… imi vine sa vomit cind vad atita prostie.

    1. Cap ai, minte ce-ti mai trebuie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
RĂSCOALĂ într-un cartier din Roma unde urmau să fie mutați zeci de romi!
Sute de locuitori ai cartierului Torre Maura din Roma au ieșit pe străzi după ce ...