Ungaria, pe picior de război diplomatic cu România

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INEDIT SOCIAL

Cei doi extremiști maghiari închiși pentru terorism își vor ispăși în întregime pedeapsa, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României le-a respins cererea de revizuire a sentinţei. Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania au fost condamnați anul trecut la 5 ani de închisoare pentru că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie, de la Târgu Secuiesc, din 2015.

În rechizitoriu se arată că cei doi maghiari urmăreau să sperie comunitatea locală de români, pentru ca altă dată să nu mai organizeze parade militare de sărbătoarea naţională, iar acest scop nu poate fi încadrat în definiţia enumerată de legea privind combaterea terorismului, potrivit căreia un act de terorism presupune intenţia de a ameninţa la nivel naţional sau internaţional – au invocat avocaţii celor doi. Procurorul de şedinţă a catalogat argumentele drept neîntemeiate. Motivarea sentinţei ICCJR va fi publicată ulterior, dar în minuta sentinţei, judecătorii fac referire la lipsa de temei a cerereii de recurs în casaţie. Sentinţa de marţi a ICCJ este definitivă.

Înfuriați și pregătiți de scandal la nivel european
Întreaga situație a fost urmărită cu mare atenție în Ungaria, agenția de presă MTI numărându-se printre primele în difuzarea deciziei ICCJ. La şedinţa de marţi, pe lângă membrii familiei, în sala de judecată au fost prezenți deputaţii UDMR de Covasna şi György Csóti, directorul Institutului pentru Protecţia Drepturilor Minorităţilor din Ungaria. „S-a dovedit, din nou, că în România nu există justiţie independentă şi dictează forţele şovine, care urăsc maghiarii”, a comentat Csoti decizia instanței. Acesta susține că instituția pe care o reprezintă, ONG finanțată de guvernul de la Budapesta care exprimă poziția acestuia, intenţionează să contacteze mai mulţi europarlamentari cu rugămintea de a face paşii necesari declanşării procedurilor prevăzute de articolul 7 al Tratatului UE, împotriva României.

Loading...

One Comment

  1. Daca ne luam dupa judecata ungureasca,ar insemna ca nici cei care au produs atentatele din Londra si Paris sau…,nu au vrut decat sa-i sperie pe cei care se aflau la momentul respectiv acolo! Ma intreb ce pedeapsa ar da autoritatile unguresti,daca catva romani ar face in Budapesta, ceva similar?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VIITORUL energetic al României, discutat de Tăriceanu și Pence în SUA!
Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a fost primit la Washington de către Mike Pence, vicepreședintele SUA ...