Politico | Social-democrații finlandezi, șanse mari să preia puterea datorită programului social promovat

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Social-democrații sunt pe primul loc în sondaje și au șanse mari să preia puterea după votul de duminică. Portalul Politico atribuie poziția bună a partidului programului electoral care are la bază asistența socială.

„Trebuie să ne asigurăm că cei din societate aflați în cea mai dificilă situație sunt primii pe care îi ajutăm” a spus liderul SDP și potențial premier, Antti Rinne, pentru postul public Yle

Această situație este opusă celei în care se găsește acum premierul Juha Sipila, reprezentant al partidului Centrist. Acesta a încercat să reducă din cheltuieli și să facă privatizări, dar s-a lovit de o opoziție puternică în societate și în Parlament.

Mai mult, el a și demisionat din funcția de premier luna trecută deoarece nu a reușit să-și treacă reforma sistemului de asigurări sociale și de sănătate. De atunci este interimar.

Banii GRATIS de la stat nu descurajează șomajul. Despre ce țară e vorba?

Social-democrații finlandezi, favoriți să câștige alegerile

Juha Siipila, premier din 2015, a rămas foarte jos în sondaje, deși a readus economia finlandeză pe plus. Social-democrații s-au prezentat despre gardienii amplului sistem de asigurări sociale din Finlanda. De asemenea, au spus clar că sunt dispuși să crească taxele ca să mențină serviciile publice la nivelul așteptat de oameni.

Social-democrații au în sondaje 19%, potrivit unui sondaj făcut de televiziunea publică. Partidul Centrist, al actualului premier, este abia pe 4, cu 14.5%. Pe doi este Partidul Finlandezilor, o formațiune conservatoare și anti-imigrație, cu 16,3%. Iar pe trei este Partidul Coaliția Națională, actuali parteneri de coaliție ai centriștilor, cu 15,9%.

Dacă social-democrații câștigă, va fi un eveniment rar în Europa. Partidele de centru-stânga sunt în cădere liberă pe aproape tot continentul. Chiar dacă SDP câștigă, formarea unei coaliții de guvernare se anunță dificilă.

Noul guvern trebuie să preia din zbor organizarea președinției Finlanda a Consiliului UE, care va prelua ștafeta de la România în iulie.

Finlanda este una dintre cele mai educate, prospere și libere țări din lume.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un fost lider USR își acuză colegii: Totul se tranzacționează, criticile sunt amuțite, deciziile sunt luate de un grup mic
Elek Levente, cel care i-a urmat lui Nicușor Dan ca președinte al USR, și-a acuzat ...