Cum să-ţi protejezi COPILUL de ameninţările erei digitale?

Marius Ghilezan ANALIZE Diverse

Copiii stau prea mult pe internet, constată mulţi părinţi. Ce e de făcut? O serie de specialişti, consultaţi de BBC, au găsit soluţii. Mai ales de protejare a lor. Să nu cadă victime!

Vremea când micuţii trebuiau să predea parolele părinţilor a trecut. Au apărut noi metode şi tehnici de control parental.

Firmele de software şi de securitate cibernetică au soluţii tehnice pentru stoparea browsing-ului pe web. Cele mai simple sunt setările oferite de Mozilla, Chrome, Explorer, pentru blocarea conţinutului nedorit.

Copiii mai mari de zece ani descoperă cum să ocolească “gardurile virtuale de protecţie.” Devin nervoşi când constată. Îşi cunosc drepturile. Ţipă că li se încălcă, cu bună ştiinţă, confidenţialitatea.

Citiţi şi: Ungaria vrea mai mulți copii, nu mai mulți imigranți

Odată ce i-am asigurat că nu cotrobăim prin browsere lor, le explicăm că limitările de conţinut PERICULOS sunt pentru siguranța lor, aşa par să accepte mai uşor restricţiile.

Internetul, între sursă de informaţii şi vestul sălbatic

65% dintre copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani acceptă controlul parental, relevă un studiu din 2018, realizat de Internet Matters, o organizație nonprofit de securitate online.

„Internetul poate fi atât o mare resursă de informaţii, dar poate fi și vestul sălbatic pentru copii. Nu credem că ar fi bine să ne lăsăm  progeniturile în parc noaptea”, spune Anne Longfield, comisarul pentru copii din Marea Britanie. „În același mod, nu ar trebui să credem că este bine ca ei să navigheze pe Internet fără nici o îndrumare sau restricții”.

Citiţi şi: S-a mărit alocația copiilor!

Pentru copiii mai mici, un telefon Monqi [Monqi face telefoane concepute special pentru copii] ar putea fi o opțiune mai bună ca un dispozitiv clasic „, sfătuiește Ghislaine Bombusa, șeful departamentului de cercetare digitală de la Internet Matters.

O opțiune nouă este achiziționarea uneia dintre noile generații de routere de mare viteză, dintre care unele nu oferă doar o acoperire bună, ci și opţiuni pre-instalate de control parental.

Captura de imagine:

Știți ce văd copiii dumneavoastră online? 

O altă idee ar fi să configurați funcția “Open DNS” pe router, cea care permite părinților să introducă controlorii de trafic. Opțiunile de blocare sunt gratuite. Dar Ben Halpert, care a înființat compania americană Savvy Cyber ​​Kids, avertizează că există limite ale tehnologiei. Copiii pot descoperi singuri cum să iasă din zona restricţiilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
FRANŢA în ŞOC / Marele INCENDIU a făcut ravagii la NOTRE DAME
Un incendiu DEVASTATOR a cuprins aseară catedrala medievală Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai ...