Grecia vrea să scape de FMI

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Grecia intenţioneză să solicite consimţământul Mecanismului European de Stabilitate ca să scape de împrumuturile de la FMI. „Rambursarea anticipată a împrumuturilor scumpe de la FMI va fi un pas semnificativ pentru Grecia, care va crea condiţii favorabile pentru economie”, susține premierul elen Alexis Tsipras, transmite Reuters.

„Câştigăm puncte de libertate economică. Grecia îşi va redobândi independenţa economică”, a afirmat Tsipras în timpul unui interviu la televiziunea Antenna. Premierul elen a mai spus că administraţia sa nu va reduce pragul pentru veniturile neimpozabile, o măsură convenită cu creditorii internaţionali care ar avea rolul de a extinde baza de impozitare, începând de anul viitor. „Pragul pentru veniturile neimpozabile nu va fi redus atâta timp cât Syriza se va afla în guvern”, a afirmat Tsipras, referindu-se la partidul său aflat la putere din 2015. „După Paşte, mă voi întâlni cu ministrul de Finanţe pentru a discuta ce putem oferi, nu ca un cadou electoral, ci măsuri de relaxare permanente, pentru că economia elenă merge mai bine”, a mai spus Tsipras, potrivit Reuters.

Grecia a încheiat anul trecut în august al treilea program internaţional de salvare solicitat din 2010. Analiştii anticipează că statul elen îşi va respecta și în acest an obiectivele fiscale, iar ceea ce va depăşi aceste ţine va fi distribuit public.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Deputat PNL: Fundamentul creștin al Europei se mistuie în fumul înecăcios al corectitudinii politice
Deputatul PNL Matei Dobrovie, care a plecat din USR deoarece viziunea sa creștină a intrat ...