Lazăr face pasul înapoi: se cere la pensie

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Aflat sub un tir tot mai dur și intens de critici după dezvăluirile despre activitatea sa din perioada comunistă, procurorul general Augustin Lazăr a depus la Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită să iasă la pensie.

Augustin Lazăr candidase pentru un nou mandat de procuror general, însă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins candidatura.

Lazăr a fost acuzat inițial în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut „scuze instituţionale” pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Ulterior, noi dovezi despre activitatea sa i-au pecetluit imaginea, în pofida unor încercări disperate de a-l reabilita. Una dintrea acestea i-a făcut pe Daniel Morar și Mircea Dinescu, de exemplu, să se delimiteze de Grupul pentru Dialog Social.

Citește și: „Lovitura Morarului” cade năpraznic: GDS, nimicit cu tot cu premii

Lovitură după lovitură: Dinescu se vrea șters din GDS

Augustin Lazăr a fost numit în funcție de președintele Klaus Iohannis în 28 aprilie 2016, la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Raluca Prună. Mandatul de procuror general al lui Lazăr se încheie în data de 27 aprilie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DEZVĂLUIRI INCENDIARE / AUGUSTIN LAZĂR a fost acoperit la Şcoala Securităţii de la BRAN
Alexandru PANTEA, fost sportiv de performanţă, face dezvăluiri uluitoare despre sistemul penitenciar al regimului comunist ...