100 de zile de RO2019EU | Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul președinției românești a UE

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul primelor 100 de zile ale președinției românești a Consiliului Uniunii Europene. În această perioadă au fost organizate 1100 de evenimente diferite, adică 11 pe zi, potrivit raportului Guvernului. Este vorba de eveniment ținute în România, dar și la Bruxelles.

Președinția română a finalizat 90 de dosare legislative, acestea fiind toate confirmate în Consiliu și în mare parte și de Parlamentul European. Oficialii români au condus negocierile concretizate prin adoptarea a 24 de Concluzii ale Consiliului pe diferite teme de interes la nivel european.

„Am convingerea că după acest mandat de șase luni, se va vorbi mai mult despre România ca despre o țară cu o voce puternică și respectată în Europa.” le-a spus premierul României colegilor săi de guvern.

EXCLUSIV NEWSTANDARD | Olanda: Avem încredere în Președinția română a UE

Sub mandatul României, Consiliul a făcut adoptarea formală a normelor comune pentru piața gazelor naturale, cele privind drepturile de autor, normele referitoare la contractele de vânzări de bunuri și contractele de furnizare de conținut digital online, precum și cadrul specific de funcționare a Programului de cercetare-inovare Orizont Europa.

100 de zile de RO2019EU: 1100 de evenimente, 90 de dosare finalizate, 24 de concluzii la Consiliului, 22 de acte semnate împreună cu PE

De asemenea, România a asigurat reprezentarea Consiliului UE la 6 sesiuni plenare ale Parlamentului European, participând la 33 dezbateri pe diferite teme europene. Totodată, reprezentanții români au co-semnat, în calitate de Președinție a Consiliului UE,  22 acte legislative împreună cu Parlamentul European.

EXCLUSIV NEWSTANDARD | Polonia: Am susținut activ Președinția română a UE

În ceea ce privește Brexitul, în mandatul României au fost finalizate și adoptate formal la nivelul Consiliului 15 propuneri legislative care au rolul de a limita efectele unei retrageri fără acord a Marii Britanii.

„Ne dorim o Uniune mai profund integrată, mai inclusivă, mai coezivă, o Uniune care, deși marcată de procesul Brexit, are capacitatea de a ieși întărită și încrezătoare în urma acestei provocări.

România a promovat în mod constant importanța menținerii unității în cadrul UE, fără diviziuni pe criterii geografice, economice sau sociale, state membre vechi și state membre noi, sau viteze diferite de integrare europeană.

De asemenea, avem nevoie de o Uniune sigură, în măsură să ofere răspunsuri și soluții amenințărilor curente la securitatea cetățenilor, fie de natură internă, cât și externă.

Nu în ultimul rând, susținem o Uniune mai activă în plan global, cu instrumente și resurse adecvate care să sprijine acest obiectiv.” a spus premierul Viorica Dăncilă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viaţa fără anti-inflamatoare. AMELIORAREA durerilor prin DIETĂ
Multe persoane se confruntă cu dureri de cap, de mâini sau de picioare. Iau anti-inflamatoare ...