Reapar școlile profesionale!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale poartă discuţii cu Ministerul Educaţiei pentru relansarea şcolilor profesionale, susține ministrul Muncii, Marius Budăi. Programele de formare a ucenicilor și bursa online a locurilor de muncă sunt alte două pârghii prin care Guvernul încearcă să rezolve criza de pe piața muncii.

„Suntem în discuţii cu Ministerul Educaţiei, în termenul cel mai scurt vom lansa şi aceste şcoli profesionale, avem deja învăţământul dual. Măsurile se gândesc pe mai multe planuri, o dată pentru oprirea exodului, apoi pentru aducerea pe cât posibil a mai multe persoane în ţară, şi nu în ultimul rând pentru aducerea acelui contingent pentru lucrătorii non-UE”, a afirmat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Ministrul spune că bursa online a locurilor de muncă, pe site-u dedicat, Eurest, legat de ANOFM, dă déjà rezultate. La fel şi măsurile de încurajare a programelor de formare prin ucenicie. „Sunt măsuri pe care le-am gândit şi le-am luat din timp, prin încurajarea mediului de afaceri de a forma ucenici. Este o măsură foarte importantă, cu un sprijin material foarte consistent, de 2.250 de lei pentru fiecare ucenic format, pe lună, pentru întreprinzători. În acest sens, am coborât nivelul unde o persoană poate participa la ucenicie, de la 8 clase la 4 clase, şi acum , în funcţie de complexitatea muncii, perioada de ucenicie durează de la 1 la 2 ani, iar în această perioadă întreprinzătorii primesc un sprijin de la stat în valoare de 2.250 lei pentru fiecare ucenic format”, susține Marius Budăi.

În plus, Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că la nivel guvernamental vor fi iniţiate negocieri cu toate statele membre UE pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă „nevoii şi dorinţei de revenire acasă” a românilor plecaţi la muncă în străinătate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DRAGNEA: Orban, între două mandoline, vrea să desființeze legea salarizării
Fondul de Dezvoltare și Investiții, înfiinţat de guvernul Dăncilă, prevede o anvelopă de 10 miliarde ...