România, destinație potențială a arsenalului nuclear de la Incirlik

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Patru baze militare românești se află în primele zece din lume care ar putea deveni destinație a arsenalului nuclear de la Incirlik, dacă tensiunile americano-turce nu vor fi soluționate, arată Geopolitical Futures, agenția de analiză fondată de americanul George Friedman.

În disputa pe marginea achiziționării de către Turcia a sistemelor de rachete rusești S-400, Turcia are o pârghie importantă asupra SUA, notează sursa citată: este vorba de baza militară Incirlik. Turcii au amenințat cu restricționarea accesului american la Incirlik, în timp ce aceștia au replicat prin evocarea posibilității de a muta această bază, cu totul, în altă parte. Printre primele 10 dintr-o listă de 30 de opțiuni prezentate de Geopolitical Futures,  se află și patru baze românești: Baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii, Baza aeriană 86 Borcea, Aeroportul Henri Coandă și Baza aeriană 95 de la Bacău.

Aflată în uzul SUA din 1954, neîntrerupt, baza de la Incirlik găzduiește 550 de soldați și personal auxiliar, 12 avioane A-10 Thunderbolt, cantități impresionante de combustibil, dar și aproximativ 50 de bombe thermonucleare.

În 2016, siteul EurActiv, apropiat de Uniunea Europeană, afirma că americanii au început deja mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, la Deveselu. Atunci, MAE român a negat această informație. Ulterior și un site din Israel a susținut  afirmațiile celor de la EurActiv, scria la acea vreme Activenews.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Băieţii cu ochi ALBAŞTRI ai lui COLDEA au distrus afacerile româneşti,” a spus Marian OPRIŞAN
O fabrică de alcool, care plătea 2 milioane de euro lunar statului, prin accize şi ...