Studiu care dă peste cap piața auto: Bateriile nu sunt ECOLOGICE!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Mașinile electrice emit mai mult CO2 decât autovehiculele cu motoare diesel, potrivit unui studiu realizat de fizicianul german Christoph Buchal.

Ținând cont de emisiile de CO2 legate de producția de baterii și de combinația energetică germană, care este încă încărcată cu cărbune, automobilele electrice emit cu 11 până la 28% mai mult CO2 decât echivalentele lor diesel, potrivit studiului prezentat miercuri la Institutul Ifo din München.

Mașinile electrice, cu un sfert mai multe emisii poluante decât cele Diesel

Extracția și prelucrarea litiului, a cobaltului și manganului utilizate pentru baterii necesită multă energie. Astfel, bateria unui model Tesla 3 reprezintă între 11 și 15 tone de CO2. Având în vedere o durată de viață de 10 ani și o utilizare de 15.000 de kilometri pe an, aceasta înseamnă de la 73 până la 98 de grame de CO2 pe kilometru, potrivit cercetătorilor germani Christoph Buchal, Hans-Dieter Karl și Hans -Werner Sinn.

La acestea se adaugă și emisiile de CO2 asociate producției de energie electrică necesară funcționării modelelor electrice. În realitate, conform studiului, o maşină Tesla va emite în cele din urmă între 156 și 181 de grame de CO2 pe kilometru, adică mai mult decât o mașină diesel comparabilă cu marca germană Mercedes, de exemplu, a transmis Rador.

De exemplu, în China, unde mașinile electrice au luat avânt în ultimii ani pentru limitarea poluării severe, 65% din energia electrică este produsă prin arderea cărbunelui, o metodă extrem de dăunătoarea mediului. Dintre sursele „verzi”, cea mai mare cotă o are energia hidroelectrică, 18%. China este și cel mai mare poluator.

La polul celălalt este Norvegia, unde 98% din curentul electric provine din surse hidro. Țara scandinavă are cea mai dezvoltată piață de mașini electrice din Europa.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sumă record de la Budapesta pentru mass-media din Transilvania
Guvernul maghiar finanţează cu încă 6 milioane de euro Asociaţia Pentru Spaţiul Media Transilvan, după ce în ...