Ratele la CREDITE ar putea scădea cu până la 18%. Doar pentru refinanţări sau credite noi

Marius Ghilezan ECONOMIC Principal

Banca Naţională a României va anunţa mâine noul mod de calcul al dobânzilor la credite. ROBORUL va fi înlocuit de noul indice IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacţiilor interbancare).

PSD a transmis, pe Facebook, că ratele la creditele românilor urmează să scadă cu până la 18%, în contextul în care miercuri va fi anunţat noul indice al ratei dobânzii care va înlocui ROBOR la 3 luni la contractele de credit cu dobândă variabilă.

Indicele IRCC este cu 0,98 de puncte mai redus decât indicele ROBOR

„Ratele la creditele românilor vor scădea cu până la 18%, în funcţie de tipul de împrumut contractat. Astăzi (miercuri – n.r.) se va anunţa noul indice de referinţă al ratei dobânzii, cel care înlocuieşte ROBOR la 3 luni în contractele de credit cu dobândă variabilă. Ratele românilor vor scădea deoarece IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacţiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% şi un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019)”, se arată pe pagina de Facebook a PSD Departamentul pentru Politici Fiscal Bugetare.

„Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni şi cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni. Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă şi să ceară refinanţarea creditului în actualele condiţii”, completează sursa citată.

Cereţi refinanţarea creditelor!

Noile calcule se vor aplica creditelor noi sau celor care cer o refinanţare.

Banca Naţională a României va publica, pe site, pe data de 2 mai, ora 11.00, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, reglementat prin art.II şi III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2019.

În mai intră alocațiile mărite pentru copii

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
„Liderii UE au provocat un Cernobîl economic, social și identitar” – susţine Marine Le Pen
Aflată în turneu electoral la Metz, Marine Le Pen, lidera Adunării Naţionale (numele schimbat al ...