Povestea tânărului infectat cu HIV care nu mai transmite BOALA

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Diverse INTERNATIONAL SOCIAL

Alex are 34 de ani şi trăieşte în Anglia de zece ani, fiind purtător de virus HIV. Numele lui de familie este Sparrowhawk (Vrabiaşoim n.a.) Când a fost diagnosticat în noiembrie 2009, a avut două preocupări majore: ce impact va avea asupra activităţii sale ca analist financiar şi cum va mai putea avea relaţii sexuale în viitor.

După ce s-au descoperit medicamentele care stopează transmiterea virusului HIV şi un amplu studiu realizat de cercetătorii britanici evidenţiază că flagelul se poate stopa, Alex a fost dispus să vorbească.

RISC ZERO de transmitere a VIRUSULUI HIV

„Eram singur în acel moment”, a declarat el publicaţiei britanice The Guardian. „Slalomul între ce trebuia să fac şi ce le puteam zice colegilor era dificil”.

Alex a început imediat tratamentul antiretroviral. Inițial a luat patru pastile pe zi. Odată ce încărcătura virală a ajuns la stadiul nedetectabil, câteva luni mai târziu a trebuie să ia doar o pilulă. Dacă la început sfatul medicului a fost să se abţină de la relaţii intime, în ultimii ani nu a mai era contagios, fiind atent monitorizat de echipele de specialişti britanici.

Citiţi şi: Trump anunţă eradicarea HIV/SIDA până în 2030

Timp de şase ani şi jumătate a avut o relaţie. A avut o mare teamă că transmite virusul, în toată această perioadă. Singura mare problemă ar fi fost în cazul bolilor cu transmitere sexuală (BTS).
Acum a ajuns să aibă risc ZERO de transmitere a virusului HIV.

„Stigmatul social sperie pe mulţi,” a mai povestit el reporterilor britanici.

Vrabieşoim speră că se va schimba MENTALUL colectiv

Alex Vriabiaşoim speră că atitudinea publicului se va schimba faţă de purtătorii de HIV.

Oamenii încă mai cred că HIV se poate transmite prin săruturi şi contacte ocazionale, spune el. Dacă mai mulţi ar cunoaşte rezultatele ultimelor studii şi-ar schimba atitudinea.

Dar ce spune studiul? Citiţi pe Happymed.tv

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dăncilă vorbeşte de FAKE-NEWS de ziua libertăţii presei
De ziua libertăţii presei, premierul Viorica Dăncilă le transmite jurnaliştilor, întreaga sa preţuire. Potrivit şefului ...