Erdogan nu se lasă înduplecat nici de Stoltenberg

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Secretarul general al NATO, Jens  Stoltenberg, a discutat la Ankara cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan despre intenția Turciei de a achiziționa sistemele rusești S-400, fără să reușească să-i schimbe acestuia planurile. Erdogan a declarat că dezaprobă încercările de a provoca o dezbatere asupra unor probleme precum S-400, „care ţin de drepturile suverane ale Turciei”, relatează Reuters. „În timp ce ne protejăm poziţia puternică în cadrul NATO, noi întreprindem desigur şi paşii necesari intereselor noastre naţionale, securităţii şi stabilităţii regionale”, a mai spus președintele turc, potrivit Agerpres.

Citește și: TURCIA poate arunca NATO în aer. Vezi în ce situaţie!

Jens Stoltenberg a declarat în cadrul conferinţei de presă pe care cei doi au susţinut-o după întrevedere că planurile Turciei stârnesc îngrijorare, în condiţiile în care Washingtonul a avertizat ferm că va impune sancţiuni dacă tranzacția are loc.

Citește și: România, destinație potențială a arsenalului nuclear de la Incirlik

Americanii au suspendat la începutul lui aprilie livrarea de echipamente terestre pentru utilizarea avioanelor F-35, din care Turcia dorea, de asemenea, să achiziționeze 100 de bucăți. Washingtonul condiționează vânzarea aparatelor, cerând Turciei să aleagă între acestea și sistemele antirachetă ruse. F 35 este conceput pentru a comunica în timp real cu sistemele militare din cadrul NATO, printre care și cele de apărare antirachetă. Statele Unite se tem că tehnologia cu care sunt dotate bateriile S-400 ar putea servi la colectarea de date tehnologice de pe avioanele militare ale NATO, din care Turcia face parte, şi că astfel Rusia ar putea obține acces la ele.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
NOUTĂŢI PENTRU ŞOFERI. Vezi cum vei putea scăpa de 2 puncte de penalizare!
Carnetul de conducere se ridică ACUM la 15 puncte de penalizare. Senatul a adoptat un ...