Israel | Bombardament real ca răspuns la un atac virtual

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Organizația teroristă Hamas a încercat să atace cibernetic mai multe ținte din Israel. Doar că hackerii palestinieni nu au reușit să treacă de apărarea israeliană. În replică, militarii statului evreu au lansat un contraatac. Nu virtual, ci real. Chiar asupra clădirii din Fâșia Gaza unde se aflau pirații cibernetici ai teroriștilor. Potrivit, Armatei Israeliene, acolo era chiar centrul operațiunilor de hacking ale Hamas. Spunem era deoarece clădirea a fost rasă de pe fața pamântului de un raid aviatic.

Este pentru prima oară când Israelul răspunde unui atac cibernetic cu bombe adevărate. De asemenea, este pentru prima oară în istorie când un stat răspunde atât de prompt unui atac virtual cu un contraatac real.

Oficialii de la Ierusalim nu au dat detalii despre ce obiective au vizat hackerii Hamas, ci doar au spus că tentativa lor a fost blocată. Atacul a venit în contextul sutelor de rachete lansate de teroriștii palestinieni spre Israel la sfârșitul săptămânii și care au ucis patru israelieni.

Teroriștii palestinieni caută RĂZBOI cu Israel! Au lansat SUTE de rachete spre orașe israeliene

În 2015, SUA a folosit drone ca să-l ucidă pe Junaid Hussain, liderul hackerilor ISIS, responsabil pentru publicarea online de date private ale unor soldați americani. Acum trei ani, NATO a declarat spațiul virtual drept câmp de luptă modern

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Danileț, bun de plată și cu promovarea-n cui pentru 3 ani
Conduita și militantismul încep să-l coste pe judecătorul Cristi Vasilică Danileț.  Secția pentru judecători în ...