CITEȘTE AICI Declarația de la Sibiu, semnată de liderii europeni

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Principalul obiectiv al summitului de la Sibiu a fost îndeplinit. A fost semnată așa numita „Declarație de la Sibiu”, care trasează viitorul Uniunii Europene. Este o declarație de bune intenții, dar nimic mai mult. Uniunea Europeană a avut mereu un mare talent la cuvinte frumoase, dar cu aplicarea lor a stat mereu mai prost. Încă de la început să recunoaște rolul incontestabil al UE ca factor determinant al stabilității și prosperității postbelice.

Declarația de la Sibiu, plan de viitor sau cântec de lebădă?

De asemenea, este recunoscută și vocația europeană a altor state, adică ține ușa deschisă pentru o viitoare extindere. Totuși, documentul are o mare problemă, nu cu forma ci cu semnatarii. Actualii lideri europeni sunt pe final de mandat și urmează alegeri, al căror rezultat nu este deloc clar. Declarația de la Sibiu arată foarte mult a un demers electoral al forțelor pro-europene (a se citi federaliste), din ce în ce mai mult atacate de naționaliști.

La fel de bine poate fi și cântecul de lebădă al actualului drum către Statele Unite ale Europei. Depinde de votul din 26 mai, pentru alegerile europarlamentare, dacă textul va fi pus în aplicare vreodată.

Textul complet: (pe cealaltă pagină)

Loading...

One Comment

  1. Declaratia liderilor europeni este o declaratie electorala, cum spun ei ca sunt solidari si la bine si la raucand noua ROMANILOR nu ni s-a permis sa intram pe piata lor de munca decat aproximativ 10 ani fe la aderare, cand ne-au impus Codex alimentarius, cand ne dau numai marfuri de calitatea a doua sau a treiea, aproape gunoaie. Ce solidaritate este aceia cand ne impun lucruri care la ei in tara nu sint acceptabile….Nu ne primesc in spatihl Shenghen ca noi suntem o tara corupta ,ca parca la ei nu este coruptie… Ne trimit acasa pe cetatenii ROMANII de etnie Tigani ca le fac probleme , dar pe musulmanii,care le dau foc la biserici, fac atentate si dezordine….nu ii trimet…in tarile de unde au venit…!? Ar fi multe de spus dar ma opresc…!?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DRAGNEA, atac la IOHANNIS şi Băsescu: “au mânat ţara asta spre ură şi dezbinare”
La mitingul desfăşurat în centrul Iaşiului, în ciuda ameninţărilor opoziţiei şi a primarului că vor ...