Pleșoianu: Europa este casa cetățenilor europeni, nu locul de joacă al autointitulatei „Elite”!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

În replică la declarația parafată în timpul summitul de la Sibiu, deputatul Liviu Pleșoianu postează pe pagina sa de facebook „Adevărata Declarație europeană”. Pleșoianu susține în mesajul său că popoarele sunt Europa, iar liderii europeni sunt doar slujitorii acestor popoare, nu stăpânii lor. „De zeci de ani, ne tot spuneți pe cine trebuie să iubim și pe cine trebuie să urâm, cine trebuie să ne fie prieten și cine trebuie să ne fie dușman. Ne divizați în bucățele tot mai mici și ne injectați zilnic doze consistente de ură și frică. Apoi conduceți lumea violentă pe care tot voi ați creat-o folosindu-vă de instrumentele urii și fricii.” Iată mesajul integral al deputatului Liviu Pleșoianu:

 

„Adevărata Declarație europeană – Declarația cetățenilor europeni!

E: Europa este casa cetățenilor europeni, Europa nu este locul de joacă al autointitulatei „Elite”! Cetățenii europeni au nevoie de pâinea sănătoasă a fraternității, nu de pâinea mucegăită a inegalității, de apa proaspătă a solidarității, nu de apa otrăvită a austerității. Europa ar trebui să devină un continent al umanității, nu un continent al adversității. De zeci de ani, ne tot spuneți pe cine trebuie să iubim și pe cine trebuie să urâm, cine trebuie să ne fie prieten și cine trebuie să ne fie dușman. Ne divizați în bucățele tot mai mici și ne injectați zilnic doze consistente de ură și frică. Apoi conduceți lumea violentă pe care tot voi ați creat-o folosindu-vă de instrumentele urii și fricii. Însă, exact în timp ce elaborați strategiile voastre amăgitoare, est-europenii, vest-europenii, nord-europenii și sud-europenii își potolesc foamea, își ostoiesc setea, dorm, muncesc, plâng și zâmbesc, merg și dansează, copiii și-i cresc și orizontul propriei vieți scrutează nutrind speranța unei lumi mai bune! Tocmai de aceea, vă spunem răspicat că NU avem de gând să mai fim pionii orbi de pe cinica voastră tablă de șah!

U: Uniți-i pe cetățenii europeni prin intermediul dialogului dintre culturi! Dacă nu știți cum, învățați de la turiști… Ei sunt deseori europeni mult mai buni decât voi, cei ce vă spuneți singuri „liderii Europei”! Atunci când turiștii vizitează o țară străină, ei își înalță spiritele, își luminează sufletele și își îmbogățesc mințile. Când vizitează alte țări, ei o fac pentru a obține un plus de umanitate, nu, asemeni vouă, doar un plus de profit!

R: Reporniți inima Europei oferindu-le cetățenilor posibilitatea să se dezvolte într-un mod sănătos din punct de vedere uman! Un sistem educațional care să i se adreseze în egală măsură inimii, astfel încât mintea să nu devină doar un instrument rece… Un sistem lucrativ care să ne permită să muncim și în beneficiul celorlalți, nu doar în beneficiul propriu…

O: Ordine în haos cu ajutorul valorilor omenești fundamentale! Atunci când un est-european e însetat în vestul Europei, vest-europeanul îi oferă un pahar cu apă pentru a-și ostoi setea fără să-l întrebe înainte ce recomandări are. Atunci când unui vest-european îi este foame în estul Europei, est-europeanul îi dă o felie din pâinea sa pentru a-și potoli foamea fără să-i ceară mai întâi pașaportul. Solidaritatea omenească este singura care mai poate salva sufletul Europei, este singura care mai poate opri exodul umanității noastre către gaura neagră care o înghite zi de zi.

P: Popoarele sunt Europa, popoarele sunt Lumea! Iar voi, „liderilor europeni”, sunteți doar slujitorii acestor popoare, nu stăpânii lor! Sunteți plătiți de ei, ca rezultat al muncii lor. Toată pâinea pe care o mâncați și toată apa pe care o beți reprezintă rezultatul muncii lor! Cetățenii europeni sunt adevărații conducători ai Europei și voi ar trebui să vă raportați la ei ca atare. Voi, în schimb, sunteți slujbașii lor și ar trebui să vă raportați la voi înșivă ca atare.

A: Adevărata Europă ar trebui să fie o uniune care să aibă drept fundament o democrație reală, iar nu o uniune condusă cinic de o birocrație interesată. Adevărata Europă ar trebui să fie o uniune a indivizilor, nu o uniune a clonelor. Adevărata Europă ar trebui să fie o uniune a națiunilor, nu doar o hartă a stațiunilor…”

Loading...

2 Comments

  1. Domnule PLESOIANU ati punctat foarte bine,pacat ca multi ROMANI nu inteleg si nu simpt ceeace trebuie sa simpta ca ROMAN ,ca cetatean EUROPEAN. Prea multa ura si prea multa dezbinare este activata zi de zi si ceas de ceas de catre uni politicieni ,care au tupeul sa isi zica ” ELITE” … DUMNEZEU sa ne lumineze mintea ,inima si spiritul si la alegerile viitoare sa stim ce alegem…!?

  2. Monument de ipocrizie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VERDICT CNSAS / Traian BĂSESCU, alias “Petrov,” a colaborat cu Securitatea
Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a verificat toți candidații la alegerile europarlamentare dacă au ...