Epopeea Mazăre | Ar putea veni din Madagascar abia anul viitor (presă)

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC

Radu Mazăre ar putea fi trimis în România abia în 2020. Potrivit cotidianului L’Express de Madagascar, fostul edil a cerut azil în țara africană iar de situația lui se ocupă Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). Un oficial din cadrul acestui organism ONU a declarat pentru L’Express de Madagascar că Radu Mazăre „are dreptul să aștepte un răspuns la cererea lui, care va fi examinată de Înalta Curte de Justiție la 21 ianuarie 2020. Până atunci, el nu poate fi forțat să părăsească țara în care a solicitat azil”

Același cotidian malgaș a scris și despre ceea ce a făcut Radu Mazăre de când a ajuns în Madagascar: „A construit un hotel mare în Antsiranana și a adus și alți oameni importanți care au deschis afaceri, lucruri sinonime cu dezvoltare țării”

Radu Mazăre se dusese la sediul Ministerului Securității Publice ca să-și prelungească șederea în Madagascar. Dar acolo a fost așteptat de polițiști locali și agenți Interpol, care l-au reținut. Alături de fostul primar era și o femeie, descrisă drept soția lui, care a fost și ea reținută dar eliberată, a scris L’Express de Madagascar. 

Oficialii de la Antananarivo dau asigurări că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Hârtiile au ajuns de la ministerul local de Justiție iar detenția edilului fugar a fost prelungită. Reprezentanți ai Ministerului de Justiție din România sunt deja în Madagascar.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Fiica Regelui Norvegiei se iubește cu un șaman de culoare
Prințesa Martha-Louise a Norvegiei, copilul cel mare și singura fiică a Regelui Harald al V-lea ...