Un nou VIRUS hepatic face ravagii. Streinu-Cercel avertizează !

Andrei Marcu ACTUALITATE

 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Matei Balş,” Adrian Streinu-Cercel, avertizează populaţia că a apărut şi în România VIRUSUL hepatic E, care dă forme severe de boală.

Adrian Streinu-Cercel, creatorul Programului Naţional privind HIV, a reuşit să lanseze program național de combatere şi control al hepatitelor virale.

România este pe primele locuri din Europa la infecţiile cu virusurile B şi C.

Cunoscutul VIRUSOLOG susţine cu prilejul lansării Programului Naţional că toată lumea trebuie să se vaccineze contra VIRUSULUI B. “Trebuie să terminăm cu prosteala asta că vaccinurile nu sunt bune, că fac rău,” a mai spus Streinu-Cercel.

Citeşte şi: Povestea tânărului infectat cu HIV care nu mai transmite BOALA

„La utlizatorii de droguri, peste 90% sunt infectaţi cu virus hepatitic C, peste 40% sunt infectaţi şi cu B şi cam 35% sunt infectaţi şi cu HIV”, a afirmat managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, citat de Agerpres.

De unde provine?

Contaminarea cu VIRUSUL E pare a proveni din apa contaminată sau dintr-o serie de alimente, susţin specialiştii.  În zonele cu o igienă mai bună și cu aprovizionare de apă, infecţia cu virusul E este rară, existând cazuri sporadice. Cele mai multe dintre aceste cazuri sunt cauzate de genotipul 3 și sunt cauzate de infecția cu virusul provenit de la animale, de obicei prin ingestia de carne nefiartă (inclusiv ficatul de origine animală.

În diagramă este harta cu ţările cu prezenţa cea mai sporită a VIRUSULUI E.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Economia crește peste estimările din străinătate
Economia românească a înregistrat în primul trimestru din 2019 o creștere cu 5% a Produsului ...