Un primar român sparge “PODUL DE GHEAŢĂ” care a durat peste 80 de ani

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, sparge podul de gheaţă a relaţiilor împietrite ale administraţiei publice cu cele ale românilor din diaspora după aproape 80 de ani.

Împreună cu juriştii Primăriei a găsit soluţiile legale pentru finanţarea unor proiecte de educaţie în Ucraina.

Astfel, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București a început lucrările de construcție la patru unități de învățământ, două grădinițe, o școală și o bibliotecă, în localitățile Mahala și Ostrița, de lângă Cernăuţi, ambele locuite în proporție de aproape sută la sută de români, în cadrul unui proiect pilot, care vizeaza sprijinirea financiară a comunităților românești din Ucraina. Urmare a acordului de înfrățire între Sectorul 4 al Municipiului București și primăriile localităților Mahala și Ostrița  primarul Daniel Băluţă a participat în weekend la inaugurarea lucrărilor de construire la cele patru obiective cultural-educative.

Toate aceste eforturi au fost posibile datorită eforturilor disperate ale Elenei Nandriş, primarul comunei Mahala, de a identifica surse de finanţare pentru dezvoltarea învăţământului în limba română.

Primarul Băluţă a acordat până acum din banii primăriei sectorului 4 al Municipiului Bucureşti 50.000 de euro pentru începerea construcţiilor. A mai promis încă 200.000 de euro pentru reabilitarea Casei de Cultură.

Menţionăm că din cauza populaţiei proponderent rusească din Estul Ucrainei şi a ambiţiilor Moscovei de a nu pierde influenţa, minorităţile naţionale practic nu au aproape deloc drepturi în Ucraina.

Elena Nandriş speră ca românii să nu mai plece din comunitatea lor şi să rămână acasă.

foto DC NEWS

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu DRAGNEA, atac la retailerii care vând subproduse ale aceloraşi MĂRCI
Liviu Dragnea a depus astăzi în Parlamentul României o propunere legislativă care vizează firmele care ...