ADRIAN SEVERIN demonstrează că VOTUL la #referendum e degeaba. CCR va invalida scrutinul

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Adrian Severin, specialist în drept constitutional, explică extrem de logic de ce CCR va fi nevoită să invalideze Referendumul lui Iohannis după desfășurarea scrutinului.

Prima întrebare se referă la amnistie și grațiere. Art 74.2 din Constituție spune că în acest domeniu nu se poate demara o INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ.

Astăyi reporterii au sesizat că nici președintele Iohannis nu știe întrebările.

“Prin urmare, președintele dorește ca legislația să se modifice prin efectul unei inițiative a cetățenilor, manifestată într-un domeniu în care Constituția o interzice. Cum oare ar putea CCR să valideze rezultatele unui asemenea referendum ab initio potrivnic Constituției?!” – se întreabă SEVERIN.

Invalidarea referendumului ca neconstituțional în sine de către CCR va oferi Parlamentului baza constituțională pentru suspendarea unui Președinte care devine pe zi ce trece un pericol tot mai mare pentru securitatea națională, mai spune fostul ministru de externe, paradit de sistem. ”În timp ce refuzul masiv al cetățenilor de a se prezenta la referendum va confirma Parlamentului sprijinul popular de care se bucură o asemenea decizie și îi va insufla curajul necesar pentru luarea ei. Acesta, de altfel, va fi și un mesaj important pentru judecătorii CCR, cărora le va ușura munca.”

Citește și:  Întrebarea pentru referendum, spusă de Regele Mihai în 1992!

Singura soluție identificată de Adrian Severin e neparticiparea la vot.

Loading...

One Comment

  1. D-le Severin, pentru d-voastra votul la referendum nu conteaza dar, pt. oamenii harnici si cinstiti din Romania acest vot reprezinta viitorul si bunastarea tarii si a poporului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
O familie din Germania controlează aproape un sfert din comerțul românesc de alimente
Familia Schwarz, care, prin intermediul grupului german cu același nume, are în proprietate Kaufland şi ...