SRI-ul nemțesc avertizează: NU dați informații secrete Austriei că ajung la Moscova

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Șeful Biroului Federal de Protejare a Constituției (BfV), echivalentul german al SRI, a avertizat Budestagul că aibă grijă atunci când colaborează cu Austria. Thomas Haldenwang a transmis, potrivit Welt am Sonntag, că există un risc considerabil atunci când sunt împărtășite informații sensibile cu Austria.

„Austria ar putea abuzeze de informațiile primite de la parteneri sau, dacă este nevoie, să le trimită Rusiei.” a scris șeful BfV camerei inferioare a Parlamentului de la Berlin. Oficialul și-a exprimat îngrijorările și autorităților austriece, a scris Politico.

Avertismentul vine la nici o zi după prăbușirea guvernului de la Viena, după ce vicecancelarul Heinz-Christian Strache a fost filmat în timp ce promitea contracte cu statul unei femei care s-a recomandat drept nepoata unui oligarh rus.

Din cauza înscenării cu “RUŞII”, guvernul Austriei a CĂZUT

FPÖ, partidul pe care l-a condus Strache până vineri, este cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia. Formațiunea are un protocol de colaborare cu Rusia Unită, formațiunea politică a lui Vladimir Putin. De asemenea, liderii săi au cerut în repetate rânduri ridicarea sancțiunilor europene aplicate Rusiei după anexarea Crimeei. În plus, ministrul austriac de Externe, Karin Kneissl, susținută de FPÖ, l-a avut ca nuntaș chiar pe președintele rus.

Austria este, oficial, neutră, nefiind nici măcar membră NATO. Spionajul este legal pe teritoriul austriac, cât timp nu vizează Austria. Chiar și în timpul Războiului Rece, Viena a fost loc de întâlnire pentru spionii din toată lumea, atât din blocul estic, cât și din Occident.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
UDMR vrea voturi de la români ca să treacă de pragul electoral
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea pe care o conduce ar trebui să ...