Profesor român, DECORAT de guvernul Japoniei

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din Europa, a fost decorat de către guvernul Japoniei. Executivul de la Tokyo a anunțat astăzi, 21 mai, lista cetățenilor străini cărora le-a conferit decorații, iar sibianul este printre aceștia.

Constantin Chiriac a primit Ordinul Soarelui Răsare clasa a III-a (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon) pentru contribuția adusă la promovarea culturii japoneze în România și a schimburilor în domeniul artistic între Japonia și România, a informat Ambasada Japoniei în România.

Ordinul Soarelui Răsare clasa a III-a, sursa: Guvernul Japoniei

Constantin Chiriac este director al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și profesor la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe care l-a înființat din proprie inițiativă în anul 1994, Constantin Chiriac a făcut ca acest Festival să se dezvolte de la unul de mici dimensiuni, adresat exclusiv studenților, la ceea ce este astăzi, unul din cele trei mari festivaluri de teatru din Europa.

Român decorat pentru promovarea Japoniei

Încă de la începutul acestui proces a contribuit la prezentarea artei spectacolului din Japonia în România și la promovarea înțelegerii Japoniei prin intermediul artei. Pentru Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu au fost selecționați în fiecare an aproximativ 20 de voluntari japonezi, care au colaborat cu voluntarii români, contribuind semnificativ la schimburile dintre artiștii japonezi și cei români.

În calitate de director al Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac a avut un rol central în schimburile în domeniul teatreal dintre Japonia și România, prin producția unor spectacole în colaborare cu regizori japonezi. De asemenea, în calitate de profesor al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, el a creat cadrul pentru interacțiunea cu studenți de la multe universități din Japonia, contribuind la formarea în Japonia a unor oameni care să își aducă aportul societății prin intermediul artei spectacolului. Printr-un proiect de schimb între regizorii tineri, cu scopul de a forma noi artiști, dumnealui a desfășurat activități de educare a tinerilor japonezi, învățându-i contribuția potențială a artei spectacolului la nivel social și local, a transmis Ambasada Japoniei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD sare în apărarea curentului suveranist-naționalist
Președintele PSD Liviu Dragnea a luat apărarea polului naționalist european pe care vor să-l coaguleze ...