Sinucidere politică sau șantaj?

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC

Viorica Dăncilă s-a antepronunțat. La fel ca imaginea sugestivă de pe site-ul guvernului. Votează la Referendum. Putea să o facă și fără să ne anunțe. Așa ne duce gândul că ieșirea de pe Insula de agrement din Bacău e prestabilită. La pachet cu predicatul ornat cu de toate.

Poate că nu i-a spus nimeni că respectiva consultare e doar o proteză pentru aducerea indignaților la vot. Nicidecum vreun vot cu final așteptat. Referendumul e gândit de băieți și servit lui Iohannis pentru a calibra unghiul de fugă sau relantiul pentru alegerile prezidențiale.

Alo, Palatul Victoria?

Referendumul, așa cum i se și spune, are rol consultativ. Dacă  poporul și-a exprimat vârtos opinia, asta nu înseamnă că de mâine se schimbă legile justiției sau că CCR trebuie să valideze o chestiune anticonstituțională, cum e întrebarea cu numărul 1.

Premierul, dacă ar fi ascultat opinia specialiștilor, ar fi știut faptul că invocata, dar nefrecventata Constituție, într-un stat de drept, pe care-l invocă, are prevederi clare. „Interzicerea amnistiei si gratierii pentru fapte de corupție” nu se poate face prin inițiativă cetățenească. Ce e acela Referendumul contra penalilor, decât o inițiativă a poporului care vrea sânge și cătușe?

Citește și:  « Ca un susținător al statului de drept », VIORICA DĂNCILĂ votează la #referendum

Sigur că prin ieșeala de azi, Dăncilă s-a poziționat. De partea statului de drepți în fața procurorilor, a serviciilor și a magistraților cu tinichele.

Moment de rătăcire sau soarele prea tare?

Ne așteptăm că de mâine UM-urile să-i ridice ode, aceleași care din „proasta satului n-au scos-o.”

Mai are nouă luni. Știe că nu mai poate fi schimbată. Și așa a hotărât (este ceva timp ) să se delimiteze de membrii partidului supuși celor mai mari abuzuri din partea statului de drept. Eu îi zic, de drepți. Cu scuzele de rigoare.

Probabil că i s-a spus că fără ea nu mai înfloresc în pământ trei trandafiri din același trunchi. Că dacă trece de partea cealaltă va fi așteptată cu lapte și miere. Covorul îi va fi întins.  Că iei i se dedică Luna sângerie și steaua roșie de pe cer. Tot ce e posibil.

A mai existat un premier, pus de “penala coaliție,” care s-a plâns pe la Bruxelles că nu poate guverna țara cu doi “penali” în conducerea camerelor Parlamentului.  Vă dați seama, cât necaz? Cum au sărit greii Evropei să-l scape de Moțiune?

Sinucidere cu clopoței

Poate că Viorica Dăncilă e șantajată. Un pic de înțelegere nu strică. E și ea om. Cu bune și nebune.

Multe lucruri nu le putem pricepe. Cum să fii pus într-o funcție de o coaliție și tu să te crezi Sinan Pașa? Până și colțosul sultan a rămas cu dinții-n noroiul de la Călugăreni, de acolo unde mai îmi iau găini de rasă.

Dar un pic de istorie nu strică. Dacă nu o citești, riști să greșești.

Poate că vocile din umbră i-au șoptit că va fi de luni viitorul președinte al PSD sau de marți. Sau de joia de apoi. Junta #rezist o va susține. Numai că voturile se iau de la “penali,” nu de la boxul lui Sandi Matei și nici de la dogioaca, dinți ascuțiți.

Prin ieșeala de azi și-a rupt legătura cu partidul, cu primarii și cu președinții județeni. E clar. O sinucidere asistată. Asistată de către cine? Pentru ce? O fi avut pistolul în spate? Să derulăm imaginile. Poate o mai putem salva.

Cu un haștag adăugat în fața simplului REZIST, coperta Q magazine din 2018 pare creată cu premoniție.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Herjeu: „Președintele țării minte și asta nu are nicio scuză”
Radu Herjeu, membru al CNA, susține că președintele minte în serie și îl somează să ...