Tăriceanu propune ca toți românii din PE să colaboreze în interesul țării

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Călin Popescu-Tăriceanu a lansat asta o propunere adresată tuturor europarlamentarilor români, din toate partidele. Este vorba uitarea culorilor politice atunci când vine vorba de subiecte care au impact direct asupra României. Mai precis, liderul ALDE își dorește ca toate partidele să colaboreze și să aibă o poziție comună, atunci când sunt dezbătute și votate subiecte de interes pentru România.

Șeful Senatului a amintit că adversarii țării au avut de câștigat atunci când au existat diviziuni. „A venit vremea să nu ne mai lăsăm dezbinați și să învățăm să luptăm împreună pentru poporul care ne alege pentru că, urmând povaţa marelui Ion I. C. Brătianu de acum un veac, „fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi” a transmis Călin Popescu-Tăriceanu printr-un comunicat postat pe pagina ALDE.

Fostul premier a dat și exemple de teme pentru care ar trebui să existe consens în rândurile europarlamentarilor români:

– admiterea României în spațiul Schengen;

– ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare;

– creșterea fondurilor de coeziune care să ne permită recuperarea decalajelor față de țările dezvoltate;

Tăriceanu: Trebuie să colaborăm în interesul țării

– refuzul condiţionării alocării fondurilor structurale în următorul exerciţiu bugetar de criterii ce pot fi interpretate subiectiv şi interesat, condiţionare ce nu corespunde literei şi spiritului tratatelor;  

– obținerea pentru fermierii români de subvenții egale cu cei din țările vestice;

– blocarea tuturor iniţiativelor de tip protecţionist (cum este astăzi Pachetul pe Mobilitate 1) menite să îngrădească accesul întreprinzătorilor şi lucrătorilor români la piaţa unică europeană.

Pentru colaborare, liderul ALDE propune formarea unui grup de lucru, numit „România Puternică”. Acesta ar urma să fie un forum de discuție al tuturor europarlamentarilor români, unde să se discute și să se stabilească poziții comune pe teme importante. Grupul acesta ar urma să fie condus, prin rotație, de toate partidele.

În încheierea comunicatului, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că diferențele de opinie există în democrații și că doar în dictaturi toată lumea gândește la fel.

„Unanimitatea e străină regimurilor democratice. Cu excepția notabilă, totuși, a marilor interese ale țării. Există momente cruciale în care avem datoria să ne plasăm deasupra pozițiilor antagoniste. Pentru că, indiferent câte motive am avea să acţionăm mai degrabă separat decât împreună, știu că în orice partid am fi, ne iubim sincer țara și vrem cu toții să facem mai mult pentru ea. ”  a concluzionat șeful Senatului.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Macron le arată pisica lui Weber și Timmermans. Vezi pe cine vede șeful Comisiei Europene!
Emmanuel Macron este unul dintre cei mai vocali și puternici oponenți ai sistemului spitzenkandidaten. Adică ...