Juncker: Naționaliștii sunt proști, își iubesc propriile țări!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

A-ți iubi țara a devenit ceva rău, cel puțin din perspectiva actualului șef la Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Acesta a atacat și jignit naționaliștii, într-un interviu pentru CNN.

Acești populiști, naționaliști, naționaliști proști, își iubesc propriile țări.

Nu le plac cei care vin de departe. Mie îmi plac cei care vin de departe… trebuie să fim solidari cu cei care se află într-o situație mai proastă decât noi” a spus luxemburghezul.

Declarația vine înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai. Sondajele au spus că naționaliștii, și doar cei reuniți în jurul noului proiect al lui Matteo Salvini, vor avea o prezență foarte mare în Parlamentul European. Alianța Europeană a Popoarelor și Națiunilor ar urma să obțină 74 de mandate, potrivit Politico.

Dar cifrele arată că grupul formațiunilor eurocritice/eurosceptice, adică AEPN, ECR (conservatori), M5S și Partidul Brexit, ar urma să adune 181 de locuri, mai mult decât oricare alt partid. Asta dacă europarlamentarii Marii Britanii își preiau mandatele. Dacă Regatul Unit iese până la urmă din UE, numărul de locuri pentru eurocritici scade la 153.

Naționaliștii sunt pe un trend ascendent, poate de aceea se teme Jean Claude Juncker, un bătrân federalist. Progresiștii au propus și o soluție prin care speră că naționaliștii vor fi blocați: o alianță de stângă, în care să intre de la comuniști la En Marche-ul lui Macron.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Toate comunele din ROMÂNIA vor fi dotate cu salvări
Fiecare dintre cele 2.861 de comune din România vor fi dotate cu ambulanţe, de care ...