Alegeri europene: mesaj clar dat de britanici, tablou politic fragmentat la olandezi

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Vineri, scrutinul din cadrul alegerilor europarlamentare 2019 se desfășoară în Irlanda și în Cehia, după ce joi acesta a avut loc în Marea Britanie și Olanda. Britanicii au fost chemați la vot datorită prelungirii procedurilor de retragere din Uniunea Europeană. Au dat, însă, un mesaj de netăgăduit: potrivit exit-poll-urilor, partidul pro-Brexit al lui Nigel Farage conduce detașat cu 31% din opțiunile celor care au votat, urmat de Laburiști cu 23% și Conservatori cu 14%, informează Daily Mail.

În Olanda, Partidul Laburist al prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans ar fi obținut cinci din cele 26 de mandate alocate țării în Parlamentul European, iar Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului Mark Rutte 4 mandate. Tânărul partid naţionalist Forumul pentru Democraţie al lui Thierry Baudet ar fi obţinut 3 mandate, iar formațiunea radicală a lui Geert Wilders este dată de exit-poll-uri la limita intrării în Parlamentul European.

În Franţa, partidul naţionalist al lui Marine Le Pen conduce în sondajele de opinie, iar în Italia este de aşteptat ca Liga ministrului de interne Matteo Salvini să obţină cele mai multe voturi. În Germania, partidul Angelei Merkel este creditat cu obţinerea celui mai bun scor, fiind estimat că formaţiunea politică anti-imigraţie Alternativa pentru Germania ar obţine 12%.

Sâmbătă sunt așteptați la urne alegătorii din Slovacia, Letonia şi Malta, precum și cei din Republica Cehă, unde votul se desfăşoară două zile. În conformitate cu practicile naţionale, celelalte 21 de state membre, inclusiv România, vor vota duminică, 26 mai.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Caramitru Jr face prăpăd. Val de foști votanți care întorc spatele alianței
Rămas doar membru, dar „influencer” foarte activ, al USR-PLUS, după ce a părăsit postura de ...