„Vizita PAPEI FRANCISC va schimba societatea românească, atât de DEZBINATĂ”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Vizita Papei Francisc va începe în ziua de 31 mai 2019, în Bucureşti, apoi la Şumleul Ciuc şi se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii, acolo unde în ziua de 15 mai 1848 a avut loc Marea Adunare de la Blaj, pentru emanciparea românilor. Vizita Suveranului Pontif  poartă motto-ul „Să mergem împreună!” şi are în imaginea asociată pe Sfânta Maria ocrotind sub mantia sa un grup de oameni purtând o cruce. Papa Ioan Paul al II-lea a numit România Grădina Maicii Domnului.

Motto-ul „Să mergem împreună” a fost explicat azi de preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, în cadrul unui interviu realizat de reporterii Hotnews. Crede că e momentul unei mari împăcări între români.

Părintele vede în vizita SUVERANULUI PONTIF o oportunitate și ocazie de întâlnire reală și de schimbare în bine societăţii româneşti: “este imposibil să nu se schimbe și societatea în care trăim, pentru că societatea suntem noi.”

 

Contrar ideologiei globaliste, părintele Doboş, vorbind în numele Bisericii Romano-Catolice, crede că trebuie să ne păstrăm fiecare identitatea, să trăim unul pentru celălalt, nu unii împotriva celorlalți. “Eu, catolic, să îmi trăiesc identitatea mea catolică pentru binele fratelui meu ortodox, pentru binele Bisericii Ortodoxe. Și îmi doresc ca lucrul acesta să fie reciproc. Numai în felul acesta vizita Papei ajută la un climat de pace, de conviețuire, de legătură a creștinilor pentru binele comun, într-o lume atât de dezbinată, de răscolită de egoisme, de naționalisme, de frică fie de Europa sau de o Europă uneori prea deșănțată și fără criterii morale, cu criterii doar economice și prea puțin cu criterii cerești, spirituale.”

Citeşte şi: „Interesele Vaticanului față de poporul român nu s-au modificat nici acum”. Mesaj zguduitor înainte de vizita Papei!

Loading...

One Comment

  1. Asa este !
    Vizita asta VA DISTRUGE SOCIETATEA ROMANEASCA !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DRAGNEA: “La o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală”
Prezent în studioul DCNews, Liviu Dragnea a făcut o sinteză a principalelor teme de construcţie, ...