De ce dau cu FLIT la Referendum?

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Referendumul nu e numai inutil, parafrazându-l pe principalul beneficiar de azi, dar e şi toxic.

FLIT, pentru că induce ideea că furtul de creioane sau de hârtii de copiator de către o secretară din primărie e mai GRAV decât uciderea unui om sau violul asupra unei minore.

FLIT şi pentru că PRIMA ÎNTREBARE e anticonstituţională. Amnistia şi graţierea nu pot fi prerogative ale Iniţiativei Cetăţeneşti. Norma fundamentală stabileşte clar dreptul preşedintelui de a graţia şi a parlamentul de a legifera. Ar fi un precedent periculos.

Eu care am scris Hoţia la români ştiu că e genetică. Furtul are cel puţin 14 etimologii şi tot atâtea sinonime. Ce popor din lume îşi mai alintă copilul în pruncie „Căţeluş cu părul creţ/fură raţa din coteţ?”

În perioada feudalismului timpuriu, mulţi gânditori au fost ucişi în pieţe publice, în aplauzele gloatei. Şi nu mă gândesc doar la “e pour si move.” Ioana d’Arc este azi o sfântă. Atunci era o criminală, arsă pe rug.

Citeşte şi: VIORICA DĂNCILĂ s-a prins că Referendumul e ŞI împotriva guvernului ei

Dacă ar fi citit ceva istorie, Iohannis ar fi ştiut că sub biroul său din Primăria Sibiu, în urmă cu cinci secole, bântuia Stâlpul lui Rudolf, unde plebea aplauda biciuirea vreunuia care a băut prea mult.

FLIT, pentru că a doua întrebare nu e clară. Induce ilaritate. Ştie preşedintele că prerogativele Avocatului Poporului sunt prevăzute în Constituţie?

Care dintre rezistenţi pricep ceva?

Mulţi cred că dacă trece referendumul de mâine toţi politicienii (minus cei cu soldă la Unitate) vor fi arşi pe rug.

FLIT, pentru că Referendumul e doar un instrument de calibrare a bazinului electoral al viitorului candidat susţinut de sistem.

Referendumul se poate întoarce împotriva celui care l-a comandat. În caz de eşec, el va fi singurul responsabil. Dacă are sub 20%, Iohannis e pa. Sistemul scoate din joben pe altul. Şi aşa i se extrag din fişier dosarele. Devine şi el penal.

Roata morii se-nvârteşte ţac-ţac-ţac. Ferice de cei care n-au închinat steagul şi nu au dat cu subsemnatul. Sunt liberi să dea cu FLIT.

Comentariul nu e o reclamă la fâsul de omorât muşte. Ci de mutat fuştele din glastra Garnizoanei şi de trezit popândăii care o ard vitejeşte pe net.

 

Loading...

One Comment

  1. marius viorel conu

    daca atat poti…si ti se pare ca ai avut super argumentatie ( sa recunoastem ca nivelul discursului de mai sus bate undeva spre o compunere fara pretentii de clasa a sasea ) de acord…iti dau si eu cu Flit!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Toți vor să schimbe UE: progresiștii, de formă; suveraniștii, din temelii
Alegerile de mâine sunt între cei care vor continuitate și cei care vor schimbare. Continuitate, ...