România Curată: USR, 6 candidați cu probleme de integritate în primii 11. La fel ca PSD

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

România Curată, proiectul politologului Alina Mungiu Pippidi, a analizat integritatea candidaților propuși de principalele partide pentru alegerile europarlamentare. Au fost selectate cele șapte partide cu șanse să treacă de pragul electoral -PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, PNL, ALDE, PMP, Pro Romania şi UDMR – și primii 11 candidați de pe lista fiecărei formațiuni, adică cei de pe locurile eligibile.

Au fost analizate șapte criterii, a scris România Curată:

  1. Profit necuvenit de pe urma funcției, de exemplu ca abonat la contracte de stat (care depășesc în economia firmei profitul din afacerile pur private) sau avere neconcordantă cu sursele transparente de venit;
  2. Fraudă academică;
  3. Trimiteri în judecată pentru corupție sau alte fapte penale.
  4. Nepotism (promovarea rudelor folosind influența publică și orice încălcare în profit personal a separației public-privat în exercitarea unei funcții publice).
  5. Traisesm (căutarea de profit personal prin apartenența la multiple partide, începând de la al treilea în sus).
  6. Autonomia față de servciile secrete. Acest criteriu este transformat din mai vechea colaborare cu fosta Securitate. Într-o democrație, civilii controlează servciile secrete și nu invers, iar sponsorizarea unor oameni politici de către serviciile secrete e la fel de anormală ca șantajarea lor.
  7. Atitudini discriminatorii față de minorități. Acest criteriu a fost deja introdus la alegerile anterioare, și i s-a dat o greutate chiar mai mare la cele de față dat fiind că este vorba de alegeri europene, unde normele valorice sunt clare.

Rezultatul a fost surprinzător pentru USR-Plus, care se consideră cel mai curat partid din România. Șase din primii 11 candidați ai formațiunii conduse de duetul CioBarna au fost găsiți cu probleme de integritate. Adică același număr ca la „penalii” PSD și ALDE.

Cine sunt pătații din partidul nepătaților? România Curată ne spune numele lor și ce au făcut: (pagina următoare)

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
La 20 de ani, a devenit MILIONAR în Silicon Valley! Vezi povestea lui Sebastian Dobrincu
Un tânăr programator și antreprenor român, născut la București, a devenit milionar în Silicon Valley. ...