Iohannis, un glonț rece în picior și o suflare fierbinte în ceafă

Cosmin Ţintă ACTUALITATE OPINIE

La această oră, zâmbetul larg cu care a intrat în direct după închiderea urnelor Klaus Iohannis probabil că s-a stins deja. S-ar putea să-i fi luat locul o grimasă cauzată de „glonțul” slobozit în propriul picior. Nu e atât de zdrobitoare victoria partidului prezidențial asupra PSD, pe cât e de grea și fierbinte pentru Iohannis suflarea în ceafă a celor aliniați în spatele lui Cioloș.

Președintele a sabotat cu toate forțele actul guvernării și a declanșat o mașinărie infernală de propagandă împotriva PSD. Cu scoaterea din joben a scamatoriei referendumului, a reușit să arunce în jocul politic nemulțumirile și furia electoratului, sperând că va strânge rezultatele în propria desagă, în vederea alegerilor prezidențiale de la sfârșitul anului. Însă acestea au umplut mai cu sârg desaga USR-PLUS, care chiar prin vocea lui Cioloș și-a anunțat duminică seara intenția de a ataca fotoliul de la Cotroceni. Iar Iohannis simte acum răceala glonțului din picior urcându-i până în ceafă, unde se întâlnește cu suflarea fierbinte a lui Cioloș. Situația este perfect ilustrată de rezultatele de la Timișoara, unde în plin fief liberal al primarului Robu, alianța aliniată în spatele lui Cioloș câștigă alegerile cu un avans de peste 15% în fața partidului prezidențial.

PSD nici măcar n-a ieșit atât de șifonat din aceste alegeri: la nivel european (căci despre alegeri europene fu vorba, să nu uităm!) rezultatul lor este peste media făcută de social-democrați. Dar, poate, chiar ar trebui să lase frâiele în mâinile celor urcați pe valul emoțional generat de referendum. Dacă tot s-au agățat de el și au obținut un rezultat atât de bun, formațiunile învingătoare trebuie să demonstreze, cu Iohannis și Cioloș în frunte, că n-au tras doar vorbe goale, de fraierit mulțimea. Și că sunt capabili să pună în aplicare toate măsurile pe care promiteau duminică seara că le vor implementa „în primele 24 de ore”.

 

Loading...

One Comment

  1. nu e chiar asa , sunt 1 milion de voturi pe liste suplimentare, astea sunt voturile studentilor din centrele universitare, la parlamentare si locale ei voteaza la adresa din buletin, deci boc, robu si altii pot sa stea linistiti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea va executa trei ani și jumătate de închisoare
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de judecătorii ÎCCJ la 3 ani şi 6 ...