Cimitirul Valea Uzului, închis O LUNĂ din ordinul unui primar ungur

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Consiliul Local Sânmărtin (jud. Harghita) a decis să închidă, pentru 30 de zile, Cimitirul Militar din Valea Uzului. Autoritățile locale au susținut că locul aparține administrativ de Sânmărtin, așa că au putut face asta.

Hotărârea de Consiliu Local (HCL) a fost adoptată în şedinţa extraordinară a forului local, din data de 23 mai, iar un facsimil a fost publicat marţi pe un portal de socializare.

Hotărârea prevede că în perioada în care va fi închis cimitirul, în perimetrul său pot pătrunde doar persoane care desfăşoară lucrări de mentenanţă. Aleşii locali l-au mandatat pe primarul András Gergely să vegheze la respectarea hotărârii. Documentul a fost transmit Prefecturii Harghita şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a scris Hiraho.hu, portalul de știri al televiziunii de stat din Ungaria. 

„Cimitirul militar a devenit focarul provocărilor, iar pentru a pune capăt scandalului acesta trebuie închis”, a spus Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.

S-a închis cimitirul de la Valea Uzului În data de 29 mai primarul localității Sânmartin, Gergely Andras a închis…

Publicată de Consiliul Judeţean Harghita pe Miercuri, 29 mai 2019

Ungurii s-au speriat de dorința românilor de a-și omagia eroii

Decizia de la Sânmărtin a venit după ce primăria din Dărmănești a primit o cerere de la organizație ortodoxă românească, care dorește să facă un eveniment de omagiere a soldaților îngropați la Valea Uzului pe 6 iunie, de Ziua Eroilor.

Ungurii vor sta de pază la cimitir, să nu vină românii

Primarul de Sfântul Gheorghe, Árpád Antal, a spus presei ungare că în fiecare zi vor merge la cimitirul militar membri unui alt for local din Secuime. Edilul crede că este important ca în jurul cimitirului să fie zilnic maghiari, care, şi prin prezenţa lor, să semnaleze că se aşteaptă de la autorităţile române la soluţionarea cazului.

Valea Uzului | Viceprimar UDMR, luat de poliție! Percheziții la primărie și acasă

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis recunoaște că nu el a dat titlul propriei cărți
Președintele Klaus Iohannis a făcut o dezvăluire mai puțin așteptată la evenimentul de lansare a ...