Papa ne îndeamnă să ne gândim întâi la suflet, nu la bani

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

În primul său discurs din România, Papa Francisc i-a îndemnat pe români să se gândească la cei mai nevoiași. Cei slabi și cei săraci nu trebuie să fie considerați piedici în calea progresului, deoarece ei sunt frații noștri care trebuie integrați în societate, a spus Suveranul Pontif la Cotroceni. De asemenea, liderul de la Vatican ne-a îndemnat că ne gândim mai mult la suflet și mai puțin la bani, atacând voalat decăderea morală a societăților moderne.

„O societate în care cei mai slabi, cei mai săraci și cei din urmă să nu fie considerați nedoriți, obstacole care împiedică „mașina” să meargă, ci cetățeni, ca frați care trebuie integrați în totalitate în viața civilă; ba mai mult, sunt văzuți drept cea mai sigură dovadă a bunătății reale a modelului de societate care se construiește.

De fapt, cu cât o societate se preocupă mai mult de soarta celor mai dezavantajați, cu atât mai mult se poate numi cu adevărat civilă.

Toate acestea trebuie să aibă un suflet și o inimă și o clară direcție de mers, care să nu fie impusă de rațiuni extrinseci sau de puterea nestăpânită a centrelor financiare la nivel înalt, ci de conștiința centralității persoanei umane și a drepturilor sale inalienabile

Pentru dezvoltarea armonioasă viabilă, pentru activarea concretă a solidarității și a carității, pentru sensibilizarea forțelor sociale, civile și politice în vederea binelui comun, nu e suficient să actualizăm teoriile economice, nici nu sunt de ajuns abilitățile tehnice și profesionale, atât de necesare de altfel. Odată cu condițiile materiale, este necesar să se dezvolte sufletul poporului vostru, pentru că popoarele au un suflet; au un mod de a înţelege realitatea.

Întoarcerea continuă la sufletul propriului popor: aceasta duce mai departe un popor.”

sursa: Vatican News

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patriarhul Daniel: să apărăm familia creştină formată din bărbat, femeie şi copii!
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a întâmpinat pe Papa Francisc cu salutul „Hristos a înviat!” în ...