Tăriceanu varsă foc în SENAT

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în plenul Senatului, inainte de votul privind cererea DNA de încuviințare a urmăririi sale penale, că procurorii au făcut un spectacol mediatic din dosarul său.

Tăriceanu a reclamat că Parchetul nu i-a cerut niciun punct de vedere sau explicații în faza prealabilă a efectuării actelor de urmărire penală. Președintele Senatului a acuzat astfel o acțiune mediatică și faptul că nu s-a respectat  prezumția de nevinovăție în cazul său.

„Se constată ca sesizarea are lacune în privința credibilității demersului”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu a spus ca senatorii trebuie să intreprindă „o dubla evaluare”: „dacă acuzațiile sunt clare, precise și dacă ancheta penală nu urmărește scopuri de natură politică”.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

La sfârșitul dezbaterii de azi din Senat, grupurile parlamentare vor face o analiză și apoi se va trece la votul final: se ridică sau nu imunitatea sa parlamentară.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Familia Regală a fost la Blaj pentru beatificarea celor șapte episcopi-martiri
Dovadă de continuitate și dârzenie în fața urii, pe Câmpia Libertății de la Blaj. Două ...