Scandal la Chișinău: „Proeuropenii” susținuți de PNL bat palma cu oamenii Rusiei

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Scandal uriaș în mediul politic de la Chișinău. Blocul ACUM, nominal pro-european, și susținut cu tărie de PNL România, vrea să bată palma cu PSRM, oamenii lui Dodon și Rusiei. Cele două formațiuni care formează ACUM, Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, și Partidul Demnitate și Adevăr, ce îl are în frunte pe Andrei Năstase, au decis să voteze un socialist în funcția de președinte al Parlamentului.

Presa de la Chișinău a scris că socialiștii o vor propune pentru șefia legislativului pe fostul premier Zinaida Greceanâi, o apropiată a Kremlinului. Totuși, blocul ACUM a condiționat susținerea unui candidat socialist. Gruparea „pro-europeană” vrea ca întâi PSRM să voteze un pachet de legi anti-oligarhice, adică menită să-l scoată din joc pe Vlad Plahotniuc, cel despre care se crede că are toată Republica Moldova în propriul buzunar.

SLUGILE RUSIEI | Toți deputații lui Dodon au mers „pachet” la Moscova să primească sfaturi de la tovarășii lor

PAS și PPDA nu vor să renunțe la formarea guvernului, dar PSRM a anunțat că vrea ministere-cheie, dacă e să susțină un executiv ACUM. Mai precis, socialiștii vor Ministerele de Externe, Interne și Apărării, plus portofoliul reintegrării (adică relația cu Transnistria). Până la un acord final, oamenii lui Dodon și ai Moscovei continuă negocierile cu PDM, partidul lui Vlad Plahotniuc.

Blocul ACUM a fost susținut de PNL în campanie. De asemenea, toți candidații săi au semnat un angajament că nu vor face nicio alianță cu Dodon și Plahotniuc după alegeri.

Alianță pro-ruși cu pro-europeni la Chișinău? Ce spune Dodon?

Moldova încă nu are un guvern în funcție, după alegerile din iarna acestui an. Socialiștii au cele mai multe mandate în parlament, urmați de democrați, de blocul ACUM și de partidul Șor. Negocierile de până acum au eșuat și sunt șanse mari să se ajungă la anticipate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
(VIDEO) Noi VIOLENŢE în cimitirul din Valea Uzului. Un oficial maghiar acuză barbarismul românilor
S-au produs noi violenţe ieri la Cimitirul din Valea Uzului între români şi maghiari de ...