Fratele asasinat al lui Kim Jong-un era informator pentru CIA

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Kim Jong-nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un, asasinat în Malaezia în 2017, era „cârtiță” pentru CIA. Potrivit Wall Street Journal, bărbatul a avut mai multe întâlniri cu ofițeri ai agenției americane de spionaj. Totuși, nu e clar ce informații ar putea oferi.

„Mai mulţi foşti oficiali americani au declarat că fratele vitreg, care locuia în afara Coreei de Nord de mulţi ani şi nu avea o bază de putere cunoscută la Phenian, este puţin probabil să fi putut furniza detalii despre mecanismele interne secrete ale ţării”, se afirmă în materialul publicat luni de Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Sursele publicației americane au spus că, mai mult ca sigur, Kim Jong-nam avea legături cu serviciile și din alte țări, inclusiv China.

Kim Jong-nam a ucis pe aeroportul din Kuala Lumpur, cu un agent neurotoxic puternic numit VX. Două femei, una din Vietnam și una din Indonesia au fost acuzate inițial pentru crimă, dar încadrarea s-a schimbat anul acesta. Indonezianca a fost achitată iar vietnameza a pledat vinovată pentru vătămare corporală din culpă.

Kim Jong-nam a mult multă vreme fiul cel mare și potențialul succesor al lui Kim Jong-il.

sursa: Washington Post

Doar că bărbatul a căzut în dizgrațiile tatălui său atunci când a fost prins că a intrat în Japonia cu un pașaport fals, în 2001. A spus atunci că voia să viziteze Disneyland Tokyo.

După ce a fost asasinat, presa internațională a scris că Kim Jong-nam era ținut ca „plan B” de către China, în cazul în care Kim Jong-un trebuie înlocuit din funcție.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Parlamentarii PSD vor fi spectatori la moțiunea de cenzură
Grupurile parlamentare ale PSD au decis, marți, la ședința cu Viorica Dăncilă, strategia de urmat ...