Notre Dame, prima liturghie după incendiu. Preoții au purtat căști pe cap (VEZI VIDEO)

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Duminică a fost oficială prima liturghie în Catedrala Notre Dame din Paris de la incendiul care a distrus acoperișul lăcașului de cult medieval. Slujba a avut loc cu prilejul hramului catedralei-simbol a Franței și a fost oficială de Michel Aupetit, arhiepiscopul Parisului. În predica sa, postată pe pagina arhiepiscopiei, prelatul i-a criticat pe cei care văd Notre Dame drept doar o clădire culturală, excluzând dimensiunea religioasă.

„Catedrala este născută din credința strămoșilor noștri. Arată încredere în bunătatea lui Hristos, că dragostea este mai puternică decât ura, că viața este mai puternică decât moartea. Această catedrală este născută din speranța creștină, care depășeste viața unei singure persoane și devine un proiect grandios care se întinde dincolo de o singură generație. 

Ne este rușine de credința strămoșilor noștri? De este rușine de Hristos? Pot ignoranța sau ideologia să separe cultura de credință? O spun cu tărie: o cultură fără credință devine o incultură. Trebuie doar că vedem ignoranța religioasă abisală a contemporanilor noștri, provocată de excludere divinității și a numelui lui Dumnezeu din spațiul public în numele secularismului fără nicio dimensiune spirituală. 

Ca orice eficiu, catedrala are și o cheie de boltă care ține în picioare toată clădirea. Aceea cheie de boltă este Hristos. Dacă o scoatem, catedrala se va prăbuși. Va fi o carapace goală, o cutie fără bijuterii, un schelet fără viață, un corp fără suflet.”

La eveniment au putut participa doar 30 de persoane, care ar fi fost nevoite să poarte echipamente de protecţie, având în vedere că structura edificiului continuă să fie instabilă. Înainte de incediul din 15 aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a scris Mediafax.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Probleme în paradisul progresist? Mesajul lui Barna și Cioloș după ultimele scandaluri dintre ei
Relația dintre Dan Barna și Dacian Cioloș, cei doi lideri ai alianței USR-PLUS, trece printr-o ...