O JUDECĂTOARE îi dă replică lui IOHANNIS: “niciun pact nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptăţii”

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Prima reacţie din lumea magistraţilor la propusul Pact al preşedintelui pentru consolidarea parcursului european al ţării vine de la preşedintele Tribunalului Timiş.

„Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost „cea mai cruntă palmă dată justiţiei” şi niciun pact nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele „pseudo-dreptăţii” sau ruşinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare şi cătuşele la geam, spune judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de facebook.

 Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa clasei politice, după ce, timp de 30 de ani, „nimeni nu a făcut rabat de la a se folosi de justiţie pentru a-şi asigura electoratul de <bunele> sale intenţii”.

„De la lupta cu greaua moştenire a comunismului, trecând pe la implementarea democraţiei româneşti de tip struţo-cămilă, culminând cu lupta anticorupţie, toate partidele au visat să deţină controlul judecătorilor. Nu pentru că îşi doreau cu adevărat o justiţie independentă şi nici pentru că le păsa, ci pentru că, la un moment dat, şi-au dat seama că aşa ar putea scăpa elegant de adversarii politici”, mai spune judecătorul timişorean.

Citeşte şi: Imigrant român, ales primarul unui oraș din Germania

Transformarea dosarului penal în armă electorală a fost cea mai cruntă palmă dată justiţiei, la care am achiesat tăcuţi. Sub oblăduirea marilor puteri, care nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă ce se întâmplă, am contribuit la batjocorirea ideii de dreptate. Aruncarea în derizoriu a regulilor, sacrificarea legii în favoarea drepturilor infractorilor, permanenta ridiculizare a oamenilor legii, culminând cu apatia care ne cuprinde deja când aflăm că a mai fost unul ucis, vor ”dinamita” în curând ultima urmă de respect faţă de justiţie.

Niciun pact pe care îl încheiaţi, preocupaţi şi îngrijoraţi pentru independenţa noastră, dar atât de zâmbitori, nu va reuşi să şteargă urmele abuzurilor comise în numele unei pseudo dreptăţi.

Niciun pact nu va spăla ruşinea dosarelor încropite cu pistolul la cingătoare şi cătuşele atârnate la geam, de supărare că o nevastă oacheşă nu a cedat avansurilor amoroase.

Niciun pact nu va alunga impresia de ţară bananieră în care orice este posibil, în numele unei cruciade împotriva fărădelegii altora, nicicând a noastră sau a celor din barca noastră. Nicio strângere de mână între aliaţii de azi, adversarii de ieri, nu va anula condamnările judecătorilor pentru soluţii pronunţate, care nu au fost pe placul unor vremelnice căpetenii şi nici nu va face uitat plânsul tăcut al unui judecător european, umilit şi transformat în ţintă de foştii săi studenţi”, a mai precizat judecătorul Adriana Stoicescu.

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Președintele Germaniei dă în Merkel: Să stăm mai departe de Rusia
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, lovește indirect în Angela Merkel. În timpul unei conferințe de politică ...