Președintele Germaniei dă în Merkel: Să stăm mai departe de Rusia

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, lovește indirect în Angela Merkel. În timpul unei conferințe de politică externă și de securitate din Finlanda, șeful statului german a spus că țările UE nu ar trebui să încerce să se apropie de Rusia în această perioadă. Potrivit fostului ministru de Externe din precedentul cabinet Merkel, ambele tabere sunt dezamăgite.

„Speranțele unui parteneriat cuprinzător cu Rusia, care să includă și un grad mare de integrare, s-au dovedit a fi nejustificate” a spus Frank-Walter Steinmeier, citat de Deutsche Welle.

Președintele Germaniei: Stați departe de Rusia!

Președintele Germaniei a spus că anexarea Crimeei și războiul din estul Ucrainei au stricat relația dintre UE și Rusia. De asemenea, libertatea de expresie pentru ruși este din ce în ce mai limitată, ceea ce afectează relațiile dintre europeni și Moscova, a atenționat înaltul oficial.

Președinția Germaniei este o sinecură politică, mai mult decât orice. Președintele este ales de Parlament dintre politicienii „merituoși”. Frank-Walter Steinmeier, fost lider al social-democratilor germani, a fost ani de zile subordonatul Angelei Merkel în calitatea sa de ministru de Externe al Germaniei.

Puteril politice ale președintelui german sunt aproape zero, dar Frank-Walter Steinmeier ar trebuie să sune la Cancelaria Federală și să-și anunțe și fosta șefă că nu trebuie să se mai apropie de Rusia.

Germania, calul troian al Rusiei în Europa

Deși atrag mereu atenția asupra pericolului rusesc, oficialii de la Berlin, în frunte cu Angela Merkel, continuă să aibă o relație neobișnuit de apropiată cu Moscova. Mercedes-Benz a deschis acum câteva luni o fabrică în Rusia, iar la inaugurare au participat Vladimir Putin și ministrul german al Economiei. Ca să nu mai vorbim de gazoductul Nord Stream II, care va lega Germania și mare parte din Europa și mai puternic de gazul rusesc. Berlinul merge mai departe cu acest proiect grandios, considerat de analiști o capcană a lui Putin, în ciuda opoziției puternice din partea Poloniei, țărilor din Europa de Est și a Statelor Unite.

Loading...

One Comment

  1. Nu o să puteți evita Rusia niciodată!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ce-l leagă pe PETER EKSTEIN de SOCRUL LUI RAREŞ BOGDAN?
Clujeanul Peter Eckstein Kovacs, anunţat de opoziţie pentru competiţia pentru noul mandat al Avocat al ...