Penelistul Mihai Voicu, trei ani de închisoare pentru fapte de corupție

Valentin Borcea Uncategorized

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru fapte de corupție. El a fost găsit vinovat că, în calitatea sa de șef al unei organizații județene a PNL, cerea bani pentru campania electorală de la membrii care doreau să prindă un loc eligibil. Sumele respective erau camuflate ca donații. Sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este cu suspendare și nu este definitivă.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată, în decembrie 2017, de DNA. Procurorii anticorupție au spus că banii primiți condiţionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susţinerea politică pentru ocuparea unei funcţii de conducere într-o instituţie publică, a scris Mediafax. 20 de membrii PNL au dat sume cuprinse între 5000 și 20.000 de lei, în valoare totată de peste 290.000 lei.

Din această sumă de bani, 156.680 lei au ajuns la un alt deputat PNL, Enea Constantin-Cosmin, care trebuie să-i folosească pentru materiale promoționale electorale, necesare campaniei din 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiţi în scopul original doar 24.873 lei. Restul au fost însușiți de Enea Constantin-Cosmin printr-o firmă la care este acționar, scria în rechizitoriul DNA.

Mihai Voicu a fost ales în 2016 deputat pentru Diaspora. Potrivit declarației de avere, postate pe pagina Camerei Deputaților, el a avut anul trecut un venit doar din salariu de deputat de 133.380 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună.

Șeful PNL, Ludovic Orban, a spus că Mihai Voicu a fost suspendat din calitatea de membru al partidului o dată ce a devenit „penal”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
163 de sticle de vodcă se consumă în medie la o nuntă în Polonia
Polonia este una dintre țările care se laudă că a inventat vodca. Băutura este una ...