Portugalia | 6500 de euro pentru „diasporezii” care se întorc acasă să lucreze

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Guvernul socialist al Portugaliei a aprobat un program pentru repatrierea cetățenilor din diaspora. Este vorba de un pachet de stimulente financiare pentru emigranții și descendenții lor: subvenții plătite direct pentru cei care se angajează în Portugalia, dar și rambursarea costurilor călătoriei și transportului bunurilor din țara de domiciu în țara natală. În total, o familie ar putea primi până la 6536 de euro, a scris cotidianul portughez Expresso.

Pot aplica cei care au plecat din Portugalia înainte de 31 decembrie 2015, care au trăit în afara țării cel puțin 12 luni și care încep munca în Portugalia între 1 ianuarie 2019 și 31 decembrie 2020. Cei care se întorc trebuie să aibă neapărat un contract de muncă, deoarece nu este un program social ca să ajute oamenii să se vină acasă și apoi să-și caute un job, au spus autoritățile portugheze. Oficialii e la Lisabona au declarat că vor lucra în colaborare cu firmele și cu asociațiile patronale, astfel încât să revină în țară oameni care au oferte concrete de muncă.

Guvernul nu are o țintă de portughezi din Diaspora pe care vrea să-i repatrieze. Pentru anul acesta, a fost alocată suma de 10 milioane de euro. Banii ar fi suficienți pentru 1500 de persoane, au spus autoritățile lusitane.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Codul Administrativ întruneşte consensul Administraţiei publice locale. Doar Iohannis e nervos
Codul Administrativ a fost adoptat prin OUG de către guvernul Dăncilă. Primarii PNL şi PSD ...