VICTORIE pentru Dragnea și Șerban Nicolae la CCR! Curtea a dat undă verde!

Valentin Borcea Uncategorized

Curtea Constituțială a dat undă verde proiectului de lege privind repatrierea rezervei de aur a României. Inițiativa a fost lansată în februarie anul acesta de Șerban Nicolae și Liviu Dragnea și a fost aprobată de Parlament în aprilie.

Klaus Iohannis, PNL și USR au făcut contestație la CCR, dar demersul lor a fost respins.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile Legii pentru modificarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României sunt constituționale în raport cu criticile formulate. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României. – comunicat CCR

 

Șerban Nicolae, unul dintre inițiatori, l-a îndemant pe Iohannis să promulge legea și pe Mugur Isărescu să organizeze repatrierea aurului.

„AUR CURAT CONSTITUȚIONAL

Curtea Constituțională a României a respins, cu largă majoritate, obiecția de neconstituționalitate formulată de Klaus Werner Iohannis, PNL și USR împotriva propunerii legislative prin care aurul constituit ca rezervă de Banca Națională a României să fie deținut integral în țară!
Proiectul meu, la care l-am asociat, din proprie inițiativă pe Liviu Dragnea, a avut susținerea parlamentarilor Partidului Social Democrat și a Alianței Liberalilor și Democraților, PNL, USR și UDMR votând împotrivă. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR (propus și votat de parlamentarii PSD!) s-a opus din răsputeri acestei propuneri, susținând chiar teze pentru care un student la ASE ar pica examenul de specialitate fără drept de apel.
Domnule Iohannis, promulgați Legea!
Domnule Isărescu, organizați repatrierea aurului!
Măcar atât să faceți pentru România ca demnitari ai statului român.” a scris senatorul PSD pe pagina lui de Facebook. 

Adrian Vasilescu, consultant în cadrul departamentului de proiecte strategice al BNR și fost consilier al lui Mugur Isărescu a spus, pentru Agerpres, că reacțiile de după decizia CCR dau în populism.

ROMÂNIA ARE 103,7 TONE DE AUR. VEZI CÂT AU VECINII NOȘTRI!

Prin proiectul de act normativ inițiat de Șerban Nicolae și Liviu Dragnea, Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constiuită ca rezervă. În prezent, 65% din rezerva de aur a BNR se află în străinătate, estimează inițiatorii legii. Dacă proiectul va fi ratificat, banca centrală ar urma să repatrize peste 50 de tone de aur.

BNR, obligată să aducă în țară REZERVA de AUR?

Legea privind repatrierea aurului Băncii Naţionale a României de la Londra a stârnit şi mai stârneşte sute de comentarii. Unii sunt pro, alţii contra. Conservatorii susţin că aurul trebuie să stea acasă. În schimb, progresiştii spun că acea custodie a Băncii Angliei ar reprezenta o garanţie pentru viitoarele împrumuturi externe.

Potrivit statisticii BNR, România are 103,7 tone de aur în rezerve, o arată un raport întocmit de BNR. Această cantitate are o valore de 3,843 miliarde de euro, conform prețului aurului pe piața internațională.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Surpriză de proporţii: 6 CANDIDAŢI la preşedinţia PSD. Vezi ce nume o contracandidează pe Dăncilă!
A expirat termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Congresul PSD. Aşa cum era de aşteptat sunt ...