Schimbare MAJORĂ în cursa pentru șefia PSD! Anunțul Vioricăi Dăncilă!

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Schimbare majoră înainte de Congresul PSD de mâine, când va fi ales noul președinte al formațiunii. La ședința CEX de astăzi s-a decis ca șeful social-democraților să fie ales într-un singur tur de scrutin. Adică, cel care obține cele mai multe voturi, câștigă. Nu contează dacă cel de pe primul loc obține sub 50% din voturi. Este același sistem ca la alegerea primarilor.

Anunțul a fost făcută de președintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, după CEX. Ea are și cele mai mari șanse să primească un mandat plin în fruntea partidului. Alți trei candidați mai sunt în cursă: senatorul Șerban Nicolae, deputatul Liviu Pleșoianu și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota sunt candidaţii înscrişi pentru funcţia de preşedinte executiv. Iar postul de secretar general se vor întrece Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

Viorica Dăncilă a spus că a susțin alegerea într-un singur tur, deoarece acest sistem nu lasă loc de înțelegeri ascunse.

„Pentru că aşa cum am spus atunci când am susţinut în guvern că preşedinţii Consiliilor Judeţene trebuiesc aleşi nominal într-un singur tur pentru că reprezintă votul cetăţenilor, cum susţin de asemeni ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, cred că pe aceeaşi logică am mers şi în cadrul congresului.

Cel care are voturi sau cea care are voturile cele mai mari este cel care câştigă, pentru că nu aş vrea ca o funcţie politică ca şi o funcţie din administraţie să facă obiectul înţelegerilor ulterioare şi să exprime încrederea pe care votanţii, încrederea pe care delegaţii în această situaţie o acordă unei persoane sau alta”. a spus premierul României, potrivit Mediafax. 

Reamintim că acest Congres PSD are loc la circa o lună după arestarea arestarea lui Liviu Dragnea. Fiind în detenție, el a pierdut, statutar, șefia partidului.

Loading...

One Comment

  1. Dancila incepe sa fie mai odioasa decit merkel !!!
    Sper sa fie debarcata la congres, altfel PSD va pierde enorm de multi votanti !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Merkel, omul bolnav al Europei! Cancelarul Germaniei își ASCUNDE boala!
Angela Merkel a fost surprinsă iar tremurând incontrolabil. A fost a doua oară în nici ...