PPE refuză desemnarea lui Frans Timmermans la preşedinţia Comisiei Europene

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Partidul Popular European (PPE) a respins, duminică, acordul de repartizare a funcţiilor de conducere la nivelul UE propus la summitul extraordinar convocat la Bruxelles, au afirmat mai mulţi responsabili ai partidului, relatează AFP.

„PPE refuză acordul care este propus. Este mort. Nu va fi niciun acord în această seară”, a declarat pentru AFP unul dintre aceşti responsabili sub acoperirea anonimatului, la finalul reuniunii liderilor europeni membri ai PPE, la Bruxelles, înainte de summit.

PPE era dispus să renunţe la preşedinţia Comisiei Europene şi să sprijine candidatura pretendentului social-democrat, olandezul Frans Timmermans, cu condiţia să obţină preşedinţiile Parlamentului European şi Consiliului European.

În cursul discuţiilor din marja summitului G20 de la Osaka, liberalii au refuzat însă această repartizare. “Acordul a fost distrus”, a deplâns un responsabil PPE.

Nici Manfred Weber nu se mai bucură de sprijin.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI / Manfred Weber „ŞI-A TRAS” 779.000 de euro de la Parlamentul European fără acte

Propunerea respinsă de PPE prevedea desemnarea lui Frans Timmermans la preşedinţia Comisiei Europene, alegerea lui Manfred Weber (PPE) în fruntea Parlamentului European, atribuirea Consiliului European unui liberal şi desemnarea unui membru al PPE în funcţia de şef al diplomaţiei europene.

Numele premierului irlandez, Leo Varadkar (PPE), a fost adus în discuţie în cursul nopţii pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, dar acesta a refuzat, informează Politico.eu.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VOCILE U.M. / DOGIOIU: “Viorica Dăncilă e mai periculoasă decât Liviu Dragnea”
Urmărind presa aservită sistemului, vezi care sunt temerile şi care sunt ţintele de atac. Ioana ...