Iese Dragnea din pușcărie? CCR a ADMIS sesizarea privind completurile de 3!

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Completurile de 3 de la instanța supremă au fost nelegal constituite, a decis miercuri Curtea Constituțională, după mai multe amânări. Judecătorii constituționali au admis astfel sesizarea lui Florin Iordache privind un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor de 3 judecători specializate în fapte de corupție. Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi „pentru” și 4 „împotrivă”, a scris HotNews.

Astfel, toate dosarele judecate de completurile de 2 care nu au sentințe definitive până la 1 ianuarie 2019 ar putea fi rejudecate de completurile de 5, a explicat CCR.

  • 1. A admis sesizarea formulată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că a existat un conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de neconstituirea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a completurilor de judecată specializate pentru judecarea în primă instanţă a infracţiunilor prevăzute în Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, contrar celor prevăzute de art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.
  • 2. Cauzele înregistrate pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție și soluționate de aceasta în primă instanță anterior Hotărârii Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.14 din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive, urmează a fi rejudecate, în condițiile art.421 pct.2 lit.b) din Codul de procedură penală, de completurile specializate alcătuite potrivit art.29 alin.(1) din Legea nr.78/2000, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.161/2003.

În sesizarea sa, admisă astăzi, Florin Iordache a contestat faptul că nu a fost respectată legea cu privire la constituirea completurilor de trei judecători, de la ÎCCJ, specializate în fapte de corupție.

Curtea Supremă a încălcat legea, a admis CCR

În prezent, nu este clar dacă decizia îl ajută sau nu pe Liviu Dragnea. Unul dintre avocații fostului președinte PSD, Adrian Toni Neacșu a declarat în mai, după pronunțarea sentinței în cazul lui Dragnea, că o decizie prin care CCR constată un conflict de natură constituțională între Parlament și instanța supremă nu ar mai putea fi folosită, nemaiexistând nicio cale de atac a deciziei din 27 mai. Liviu Dragnea a fost condamnat atunci definitiv, de un complet de 5 judecători, la trei ani și șase luni cu executare.

Totuși, ar putea cere rejudecarea dosarelor Darius Vâlcov și Radu Mazăre, care au fost condamnați de completurile de 3 de la ICCJ și nu au decizii definitive.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Plagiat, corupție, proastă administrare, dezastru – ce aduce Ursula von der Leyen la Comisie
Ursula von der Leyen, o prietenă și colaboratoare aproapiată a Angelei Merkel, a fost desemnată ...