Pensiile speciale pot fi impozitate

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Mult discutatele pensii speciale ar putea fi impozitate pentru a reduce, din cei 11 miliarde de lei, cât reprezintă deficitul bugetar actual. Conducerea acestui ministrul plănuiește tăierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se încadra în ținta de deficit de 3%, adică 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate, citate de stiripesurse.ro.

De asemenea, Guvernul ar putea tăia finanțarea pentru programe cu măsuri sociale. Unul dintre acestea ar putea fi cel cunoscut drept „Primul Ghiozdan”, prin care copii din clasa I și clasa pregătitoare ar trebui să primească un ghizodan cu rechizite. Pentru a implementa programul, Ministerul Educației a avut alocat în bugetul pe 2019 peste 9.300.000 lei.

Eugen Teodorovici a afirmat, marți că unele ministere sunt „supradimensionate”. El a oferit exemplul Ministerului Economiei, cu mii de companii în subordine, care nu își justifică prezența în economie, unele cu un singur angajat și care „atârnă de ani de zile”. Acesta a explicat că va avea în vedere eficientizarea administraţiei publice, a personalului din ministere, nu va face restructurări în alte domenii bugetare ca educaţia sau sistemul medical.

Oficialul din Guvern a anunțat, marți seară, că deficitul de 1,4% consemnat după primele cinci luni a fost anticipat la începutul acestui an și nu reprezintă o surpriză, precizând că unul dintre factori este majorarea salariilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
„Tot timpul cei oprimați s-au răsculat, de aceea plecăm din UE!” – eurodeputat britanic
Primul parlamentar britanic care a luat cuvântul în noul legislativ european a profitat de ocazie ...