ALEGERI GRECIA / Dinastia creștin-democrată se reîntoarce la PUTERE

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Conform rezultatelor parţiale după numărarea a 40% din buletinele de vot, Noua Democraţie, are 39,7% din voturi, iar partidul progresiștilor, Syriza, doar 31,4%. Alte partide care ar mai putea trece pragul de 3% sunt formaţiunea de centru-stânga Mişcarea Schimbării (KINAL) şi comuniştii din partidul KKE. Mai multe partide mai mici ar putea ajunge sub pragul electoral, inclusiv formaţiunea de extremă-dreapta Zorii Aurii.

Premierul progresist al Greciei, Alexis Tsipras, i-a telefonat duminică opozantului său de dreapta, Kyriakos Mitsotakispentru a-l felicita în urma victoriei  la alegerile parlamentare anticipate desfăşurate duminică, relatează agenţiile de presă. La fel Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, încă în funcție, i-a transmis urări de bine și succes.

După redistribuire, în funcţie de câte partide vor fi sub pragul electoral, Noua Democraţie ar urma să obţină între 154 şi 167 din cele 300 de mandate parlamentare, în timp ce Syriza ar coborî mult sub cele 149 câştigate la ultimul scrutin. PartidulNoua Democrație ar avea majoritatea calificată pentru a forma guvernul.

Dinastia Mitsotakis se reîntoarce

Kyriakos Mitsotakis este descendentul unei familii celebre de politicieni greci. Tatăl său, Konstantinos Mitsotakis, a fost prim-ministru între anii 1990 şi 1993, iar sora sa, Dora Bakoyannis, a fost ministru de externe şi primar al Atenei. Noul primar al capitalei elene, Costas Bakoyannis, ales luna trecută, este nepotul său.

Partidul noua Democrație a realizat tranziția de la REGIMUL GENERALILOR la democrație. A făcut privatizări masive, a luptat pentru integrarea europeană, a redat grecilor demnitatea. S-a folosit de puternicul curent promonarhist, dar la Referendum nu a mai sprijinit întoarcerea fostului Rege Constantin, verișor cu Regele Mihai.

Tsiparis, sau falimentul progresismului anti-creștin

Tsipras a convocat alegerile din iulie 2019 după rezultatul slab obţinut de partidul său la alegerile europene, iar pierderea scrutinului de către Syriza era una aşteptată. Tsipras a fost acuzat că şi-a ”trădat” electoratul prin acceptarea măsurilor de austeritate impuse de instituţiile europene şi de creditorii internaţionali, deşi când a ajuns la putere în 2015 el a promis că va pune capăt austerităţii. Tsipras a convocat atunci şi un referendum, la care electoratul a respins la îndemnurile sale condiţiile impuse de creditorii internaţionali pentru salvarea economiei Greciei, condiţii pe care însă după referendum el le-a aplicat în mare parte.

Partidul său Syriza este considerat unul dintre partidele new-age. Acestea au câștigat simpatii printre cei debulosați care cred în fel de fel de cauze

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
ALEXANDRA, noua vedetă literară a concursului ”Basmele Reginei Maria”
Alexandra Băluță a ocupat locul I la secțiunea de creație literară a concursului „Basmele Reginei ...